Käytiin ensin Jokelassa treenaamassa Pian ja Miinan kanssa. Miinan maatessa otettiin vähän tottista Sällin kanssa. Alussa taas seuraamisessa yritti pilli kovasti tulla esille, mut aika äkkiä se hiljeni kuitenkin. En oikein jaksanut keskittyä treeniin. Otettiin vain seuraamista, pysähdyksiä istu ja maahan ja luoksetuloja. Unohdin jalat hieman raolleen luoksetulossa ja tietenkin Sälli sitten tunki itsensä siitä välistä palkkaa hakemaan. Vähän ronklattiin Sälliä, jotta saatais se edes jonkinlaiseen näyttelykuntoon.

Siitä jatkettiin Riksuun meidän molempien ensimmäisiin agilitytreeneihin. Sällin kanssa opeteltiin muutamia yksittäisiä esteitä. Aloitettiin putkella.Ekaksi koitettiin niin, et laitoin koiran makaamaan putken päähän ja mä menin kutsumaan toisesta päästä. Sälli kiersi ja tuli luo, ei tainnut hiffata, et sinne putkeen voi mennä. Seuraavaksi heitin sille pallon putkeen ja sinnehän se pujahti.Vahvasti vielä tarvitsee apua sinne menoon. Välillä Sälli päätti, et tänne tultiin hyppimään, joten erilaisia variaatioita putken yli hypyistä oli tarjolla. Laitettiin putki vielä suorana pitkäksi ja lähetin sen kera pallon sinne. Se jätettiin sitten hautumaan ja siirryttiin tavallisille hyppyesteille. Kaksi peräkkäistä estettä tuotti ongelmia, kun mamman käsi palaa aina ala-asentoon, vaikka sen pitäisi olla ylempänä. Helpommaksi sitten osoittautui se, että Miljalla oli pallo niiden kahden esteen takana. Tällöin ei Sälli yrittänyt tulla mun viereen siinä niiden hyppyjen välissä.Samaa tehtiin mun ollessa koiran vasemmalla puolella. Eihän se tokokoira millään meinannut ymmärtää, et mamma onkin siellä toisella puolella. No, menihän sekin Miljan avustuksella.

Pienen tauon jälkeen jatkettiin puomilla ja aalla. Kontakteilla Milja piti namia esteen alareunassa, muuten olis kontaktit paukkunut. Vauhtia riittää (yllättäen :D ), en meinannut pysyä perässä, kun Sällillä oli niin kiire alastulokontaktille. Ajattelin pysäyttää sen alas-käskyllä, jolloin koiran pitäisi pysähtyä perä vielä kontaktilla. Saas nähdä oppiiko tuo koskaan. Kokemusta sillä on vain pk-aasta, josta hypätään huipulta kapulan perään... Suuret kiitokset Miljalle, kun otti meidät koulutukseen.