Lyhyen työpäivän vuoksi otin Sällin mukaan ja päätin mennä töiden jälkeen treenaamaan. Tuula ja Sakke pääsivät myös mukaan. Kiva treenata hyvässä seurassa. Ja muutenkin on hyvä, kun on joku sanomassa omaa mielipidettään, toimimassa liikkeenohjaajana ja muutenkin apulaisena. Positiivista on myös se, että voi itse myös auttaa toista.

Sälli oli autossa odottamisen jälkeen turhan innokas. Hetken annoin sen painella ja sit ruvettiin hommiin. Seuraamisessa pilli yritti taas tunkea esiin. Grr! Ensin vähän hiljaisuustreeniä ja sitten Tuulan ohjaama seuraamiskaavio. Pilli tuli välillä esiin ja ongelmana vasemmalle käännös, kun olen vähän useammin kokeillut vas. täyskäännöstä, joten se yritti nyt pienelläkin vas. olan liikkeellä kääntyä ympäri. No, pitääpä taas treenata vähän tasapainoisemmin tai oikeastaan useammin... Idari oli ok, Sällillä on ainakin tähän asti ollut aika varmat ja hyvät pysähdykset. Mukaan ottaessa pitää vain sanoa tosi hiljaa -seuraa-, ettei koira ota hyppyä. Tänään valitettavasti unohdin ottaa vettä mukaan ja pojalla oli tietenkin jano, se siinä seisomisessa rouskutti pahimpaan janoon lunta, ei kuitenkaan liikuttanut tassujaan. No, mun moka. Luoksetulossa meni ekan pysäytyksen mun mielestä liian pitkäksi, Tuulan mielestä se oli hyvä. En palkannut, vaikka ehkä se oli suht hyvä pysähdys siinä vauhdissa. Seuraavalla kerralla se sitten yritti ennakoida pysähdystä. Pöh. Mutta kolmas kerta toden sanoo, joten se meni ihan hyvin. Sällillä on paha tapa nytkähdellä liikkeenohjaajan käskystä, mutta tänään ei onneksi se ollut ongelmana. Pitäisi vaan useammin treenata jonkun ohjaamana.

Ruudussa oli ekan kerran nauhat tötsien välissä. Sälli meni hienosti merkille ja sieltä ruutuun täysillä (kuten yleensä) ja jos oisin vaan tajunnut huutaa seis ajoissa, olis se ollut ruudussa heti. Nyt se ehti hyöriä siinä ruudun sisällä nauhaa haistellen. Pysähtyi kuitenkin, kun vihdoin tajusin pysäyttää sen. Se meni ekalla kerralla jotenkin lähempänä vas. merkkejä ja sitä jäin miettimään, että onko se liian reunassa ja tulos oli sitä, mitä se nyt oli. Sekin mun moka. Ja sitten uudestaan. Taas hyvällä vauhdilla ruutuun ja siellä seis-käskyn kuultuaan otti pari askelta, outoa. Ehkä ne nauhat vaikutti sen verran. Oli kuitenkin hyvin ruudussa ja pistin sen maahan. Tein sit normaalit kävelyt ja jos eräs mies ei olis kävellyt meidän "kentän" halki, olisin mennyt palkkaamaan Sällin ruutuun, mut nyt sitten huusin sen seuraamaan. Hieman se sais tulla  lähemmäs heti vierelle tullessa, nyt se oli metrin verran vähän kauempana ja sitten seuras hyvin. Viimeisenä vielä läpijuoksu ruutuun. Sit koira autoon ja Saken vuoro.

Ohjatulla jatkettiin. Sällillä oli syksyllä hyvä ohjattu, mut yllättäen 4kk:n tauko ei tehnyt liikkeelle hyvää... Nyt ollaan otettu suuntaharjoituksia, monta peräkkäin molempia suuntia, että sen oikeasti pitää katsoa, mihin suuntaan näytän.Tänään ne menikin jo paremmin. Eteentulo kapulan kanssa oli tänään tosi hyvä. Mun pitäis muistaa pitää erillään ruutuun ohjausliike ja ohjatun ohjausliike. Ohjatussa käsi tulis alhaalta ja ruudussa rinnan korkeudelta. Kaukoissa  katsoi vähän ihmeissään, kun Tuula siinä puolessa välissä viuhtoi, mutta  teki kuitenkin vaihdot hyvin. En merkannut paikkaa, mihin jätin, joten tarkkaan en osaa sanoa, paljon liikkui. Saattoi mennä pikkusen (5-10cm) taakse, en oo ihan varma.

 Mutta kaiken kaikkiaan ihan hyvä treeni, tästä on hyvä jatkaa. Erityisesti pitäis koittaa paneutua siihen pilliin, joka sitkeästi yrittää pistää läpi. Luoksetulo on aika huono tällä hetkellä, pitää taas muistuttaa niistä pysähdyksistä. Sällillä kun on aina kisoissa ollut hyvä luoksetulo. Tunnaria pitäis vähitellen alkaa ottaa. Se onkin sitten jo iso ongelma. Vauhtia on liikaa ja Sälli pureskelee sitä kapulaa. Se ongelma ei kuitenkaan taida mennä ohi sillä, ettei sitä harjoittele, joten pitäis vaan ottaa itseä niskasta kiinni. Meillä muutenkin suurin ongelma on se, etten mä ehdi ja jaksa tarpeeks treenata. Valitettavasti 2 lasta ja iltatyö vähän vaikeuttaa treenaamista.