Aamulla mentiin Keinukallioon koirien vetotreeneihin. Lapset olivat siellä vedettävinä ja Sällikin sai kokeilla ekaa kertaa vetämistä ihan luvalla. ;) Sakke oli jo vanha tekijä tuossa vetämisessä, velipoika vasta harjoitteli. Kun Sällille laitettiin vetovehkeet, hyppi se ensin suurinpirtein paikallaan, mutta aika äkkiä se tajus, mikä on homman nimi. Vedettävät saivat hurjaa kyytiä, käännöksissä kerran jos toisenkin löytyi lapsi hangesta. :D Hienosti Sälli irtos Tuulalle, siellä tuli paremmat käännöksetkin. Kiitokset Tuula opastuksesta ja välineiden lainasta.

Iltapäivällä matkattiin taas Riksuun. Milja oli pitkästä aikaa meitä ohjaamassa. Tällä kertaa otettiin ekaa kertaa keppejä. Kylläpä oli vaikeaa. Huoh. Milja näytti Sällin kanssa, miten sitä kannattaa auttaa/opettaa. Kyllähän se menee, kun sen osaa. Ekan kerran otettiin myös mutkalla olevaa putkea, tyyliin: kokeillaan meneekö se. ;) No, sehän meni. Ensin kyllä tarjos putken yli hyppyä... Koira autoon ja emäntä kuivaharjoittelemaan keppejä. Ilman koiraa se on huomattavasti helpompaa. ;) Kuivaharjoittelu auttoi, Sälli meni oikein mallikkaasti keppejä. Välillä etenin liian nopeasti ja välillä liian hitaasti, mutta kyllä se siitä. Otettiin myös keinua, vielä namin kanssa, ettei Sälli ala rynnimään. Sen se nimittäin osaa tosi loistavasti, oli laji tai liike mikä tahansa. ;) Sen lisäksi vielä aata Miljan jarrutellessa Sälliä valjaista. Nyt laitettiin nami alakontaktin viereen maahan ja alas-käskyllä ja oikeassa paikassa seistessä Sälli sai syödä sen. Nyt pitää opettaa tuo alas-käskyn merkitys: sillä käskyllä seison etujalat maassa ja takajalat aalla. Täytyy viritellä täällä kotona levyjä portaille, jotta voidaan enemmän treenata. Lopuksi otettiin Nimbukselle BH-treeni, teki Sällillekin hyvää pitkä seuraamiskaavio ja muutkin suht virallisesti. Ja taas pitkästä aikaa paikallamakuuta häiriön alla, hyvä huomata, ettei tauko vaikuta tuohon makuuseen ollenkaan.

Ai niin ja lauantaina meillä oli käymässä Foxin lapsuudenystävä pitkästä aikaa. Koossa oli siis Fox 8v, Dolly-kultsu melkein9v ja Emma-rotikka 8,5v. Oli jotenkin liikuttavaa nähdä koko kööri taas koossa.Fox jatkoi siitä, mihin silloin jäi: porukan poliisina. :D Onneksi Sälli-velipoika viihdytti vieraita. :)

55663.jpg