Lauantaina juhlittiin vihdoinkin Sällin TVA-saavutusta. Kiitokset kaikille siellä olijoille, olette hyviä tyyppejä! Jos taas kesän tultua ehtis enemmän treenaamaan kimpassa. Sintin pennut olivat myös meillä kylässä. Hienoja pentuja, ei lainkaan ujostellut vieraassa paikassa ja menivät suoraan ihmisten luo. Ne myös jatkoivat Foxin aloittamaa sängyn tuhoamistyötä, taitavat olla aikamoisia riiviöitä. Kohta varmaan myös selviää, kumpi muuttaa meille reilun viikon päästä.

Nyt ollaan otettu muutamia pieniä tokotreenejä pihassa ja agissa oltiin sunnuntaina. Agissa lenteli rimat, välillä Sälli hyppäs vaan huolimattomasti ja välillä häntä pudotti riman. Otettiin ihan yksinkertaisia ohjausjuttuja, mutta on niissäkin hommaa meille. Ei me varmaan koskaan opita.

No, tokokaan ei ole kyllä mennyt yhtään paremmin. Koira sekoilee ja sählää ja mä yritän itse saada jonkun punaisen langan treeneihin.Vielä ei ole löytynyt. Ehkä toko tökkii sen vuoksi, ettei ole oikein mitään, mitä tavoitella. Enkä jaksaisi olla niin tosikko treeneissä, mitä toko alkaa jo nykyisin vaatia. Tai no, ehkä löysempien koirien omistajien ei tarvii niin eleettömiä olla, kun koirat pysyy kasassa. Meillä kun Sälli on vähän turhankin kiihkeä. Toukokuussa mennään valmennusrenkaan karsintaan. Jos se kadotettu motivaatio löytyisi sitten sieltä... Aika mahdottomalta kyllä tuntuu, et me sinne päästäisiin, mutta täytyyhän sitä joskus uskaltaa koittaa.

Lisätään nyt vielä... Hetken mielijohteesta kävin ottamassa pienen treenin omassa pihassa. Tällä kertaa aloitettiin sillä, että Sälli oli unohtanut merkin. Jee. Oisko se voinut mennä sekaisin siitä, kun kerran otettiin sitä sekotreeniä, missä ohjattiin koiraa epäloogisesti merkeille, noutamaan, hyppämään jne. Who knows. No, sitä sitten otettiin muutaman kerran ja se alkoi taas sujumaan, ei nyt loistavasti, mutta hyvin. ;o) Otettiin seuraamista ja se aika pahasti tunkee liian eteen. Nyt oli kuitenkin hiljaa, että jotain positiivista sentään. Seuraavaksi noutoja, vaihteeksi normaalilla tavalla, ei kierrä-käskyllä. Mutta tadaa, ei rynnännyt! Syöksähtää kyllä liikkeelle, mutta otti kapulan tosi nätisti.Otettiin tavallisella puukapulalla ja metallilla ja viimeiseksi tunnari yhdellä piilotetulla kapulalla. Sälli ottaa huonosti kapulasta kiinni ja tuo sen poskessa, mutta ei pureskellut. Ihan tosi pieni painauma tuli hampaasta kuitenkin kapulaan.

Viimeisenä ohjattua sekä merkillä palkaten ja merkiltä kapuloille. Suunnat oli hyvät, ja otti kapulankin nätisti suuhun. Nyt on sitten seuraava ongelma, kapulan kanssa eteentulo. Pitääpä taas panostaa siihen. Heti, kun keskittyy johonkin osioon, niin sitten prakaa joku toinen osio. Huoh!

Tästä treenistä jäi kyllä taas hyvä fiilis, vaikka kaikki ei nappiin mennytkään. Välillä tuli vinkaisu, mutta ei kai tuota koiraa täysin hiljaiseksi saa. Ei se palkkaa siitä saa ja korjaa kyllä hiljaisena. Kaiken hillumisen jälkeen vielä istuminen reilu 2 min. Ei korjattavaa. Olen nykyään ottanut tuota istumista aina niin, että koira on riekkunut itsensä läkähdyksiin, jotta näkisin meneekö se väsymyksestä maahan. Ei mene ja hyvä niin.