Oltiin treenaamassa metson parkkiksella, siellä kun on valotkin. Alussa taas pilli meinas väkisinkin tumkea esiin. GRR! Mutta tajusinpa taas miksi. Ja olen huomannut sen ennenkin, mutta kun on vaan niin tyhmä, ettei voi sitten toimia niinkuin pitäisi. Sälli on niin sekaisin lelusta, että se odottaa koko ajan, milloin se sen saa. Ongelma ei ole kuitenkaan se, että pitäisi jättää se lelu pois, vaan, että mun täytyy ennen treeniä leikkiä sen kanssa lelulla. Tällöin se on jo siis saanut sen pahimman hulluuden purettua. Nyt seuruutin namilla ja sain sen kyllä hiljaiseksi, mutta ei hyvä juttu kuitenkaan.Halusin kokeilla pitkästä aikaa suht virallisesti ruutua, joten vaikka siltä kuului pieni vinkaus merkille menossa, niin en alkanut jankkaamaan sitä siinä tilanteessa. Lähetin ruutuun ja se meni hyvää vauhtia, ei onneksi niin kovaa mitä joskus... pysähtyi tosi nopeasti ja meni maahankin hyvin. Sit tein normaalit kävelyt lähtöpaikkaan asti ja menin ruutuun palkkaamaan. Tosi hieno ruutu! Siinä sitten vihdoin annoin sen pallon ja sen jälkeen muutaman merkin, jolloin sitä ääntä ei sitten tullutkaan. Kokeilin vielä seuraamista (tempon muutoksia, askeleita ja kaikkea vähän silleen provosoiden), ja kas kummaa, hiljaahan se oli. Mitähän tästä taas opimme... ;)

Pitkästä aikaa otettiin tunnarin pitoa, kun ne naskalit liian helposti pureutuu siihen tulitikkuun. Sälli ottaa turhan innokkaasti sen kapulan suuhun, ja näin joutuu korjaamaan sen asennon suussansa aika usein, ei kuitenkaan pureskellut. Otin myös kutsunoutoja niin, että laitoin kapulan suuhun. Tosi nätisti toi, eikä pureskellut ollenkaan. Otettiin taas kapulan kiertoa. Nyt niin, että vein lautasella namin kapulan taakse ja lähetin ensin kierrä-käskyllä sen namille ja sitten tuo. Se kun tuntui olevan mun namikädessä niin kiinni, ettei se tajunnut, että se kiertää kapulaa. Jos tein ilman namia, oli se kärppänä kapulassa kiinni. Huoh. Mutta tuo lautanen näytti tehoavan. Katsotaan. Se näyttäminen tuntuu tehoavan vähän paremmin koirille, jotka ei ole niin vilkkaita ja kapulaan rakastuneita. Tämän uuden noututavan harjoittelun vuoksi on nyt ohjattu nouto tauolla. Voishan sitäkin ottaa namilautasen tms. kanssa. Ehkä ens kerralla. ;)

Mutta kaiken kaikkiaan hyvä treeni, vaikka alku tuntui huonolta. Näitä useammin, niin varmaan mekin päästään joskus eteenpäin. :) Sintin pennut on tänään 4 viikon ikäisiä riiviöitä. Voimia ja kärsivällisyyttä kasvattajalle. Uskaltaisikohan sitä nyt vähän iloita julkisesti siitä, että meille tulee pentu... ;)