Typy painaa nyt noin 4 kg. Fiksu likka se on. Se on kietonut omalla muka-alistumisella pojat pikkurillinsä ympärille. Kovin alamaisena se ryömii esim. Sällin luokse, nappaa lelun ja juoksee sen kanssa portaiden alle piiloon. :D Illalla se nukkuu jomman kumman pojan perskarvoissa. Fox ei ole moneen moneen vuoteen päästänyt ketään noin lähelle. Muistelisin, että Önska-isi oli samanlainen pentuna ja on vieläkin. Omalla nöyryydellään se lopulta onkin kingi ja se saa tehdä muille melkein mitä vaan.

Oltiin lemmenlaaksossa kävelyllä, koirat ihan hihnassa. Harvinaista. Hassulta näytti, kun takakontissa oli Madden kevythäkki, joka vie puolet tilasta ja Madde siellä omassa kuninkaallisessa ylhäisyydessään, kun pojat taas oli tunkeutuneina jäljellä olevaan tilaan.

Sällin kanssa ollaan otettu pihalla vähän seuraamista. Eipä siitä paljon apua ole, kun sitä pitäisi treenata tyyliin 50 kertaa päivässä, jotta se paranisi... Eikä tässä nyt siihen karsintaan enää mitään ehdi tehdä, mutta mielenkiinnolla odotan sitä kuunteluoppilaana oloa. Jos saisi taas motivaatiota. Rotumestaruudetkin on muutaman viikon päästä ja meillä on kaikki liikkeet kesken. Noh, eipähän tarvi havitella enää mestaruutta.

Pieni lisäys... Käytiin illalla Sällin kanssa ottamassa pieni treeni. Sälli oli vähän löysä Sälliksi. Johtuikohan siitä, että söi päivän ruokansa vähän ennen lähtöä ja on leikkinyt pennun kanssa päivän. Seuraamisessa aloitti hyvin, mutta peruutus on vaikea. Olen joutunut tekemään sitä paljon ja korjaamaan melkein yhtä paljon, joten taitaa vinkaus johtua siitä. Helpotin, jotta pääsin palkkaamaan. Luoksetulossa selkeästi odotti pysäytystä, joten otinkin suoran. Tuli kuitenkin koko ajan laukalla, mutta selvästi hitaammin kuin normaalisti. Pitäisi sillekin opettaa ehkä ne kierrot pysäytysten treenaamiseen. Mä en vaan osaa sille opettaa kiertoa. Se menee aina söhellykseksi. :o/ No sitten ruutuun (ei ollut nauhoja, kun en jaksanut niitä laittaa), jossa ensin palkkasin hyvästä merkistä. Eiku ensin se meinasi mun huonosta käskystä mennä suoraan ruutuun... Seuraavaksi suoraan ruutuun, jonne meni hyvällä laukalla, muttei täysiä, kuten yleensä. Tällä vauhdilla osasin pysäyttääkin sen oikeassa kohdassa. Hyvä niin. Otin kävelyt ilman kutsua ja sitten vielä erikseen luoksetulon. Tuli seuraamaan hyvin, en kyllä muista milloin oltais viimeksi otettu ruudussa luoksetuloa... Pari noutoa ohjatun kapulalla, ei rynninyt. Ja lopuksi kaukkareita. Tässä se löysyys näkyi selvemmin, Sälli vaihtoi hitaasti asennot ja makuulle tarvitsi 2 (!) käskyä. Muuten kyllä vaihtoi asennot hyvin. Kaiken kaikkiaan kuitenkin hyvä treeni, tästä on hyvä jatkaa.