Ja taas viikkopunnitus kertoi, että typy painaa 4,4kg eli painoa tulee tasaisesti 400gr viikossa. Madotin kaikki koirat, Madde vielä uudestaan ennen rokotuksia. Viikonloppu oli kyllä aika rankka, kun oltiin tokon valmennusrenkaan leirillä kuunteluoppilaina, minä, Sälli ja Madde. Aurinko paistoi täydeltä taivaalta, joten olen hiukan kärventynyt. :D

Madde aluksi siellä vähän reagoi koirien ulvomisiin ja haukkumisiin, mutta lopulta kuitenkin siedättyi niihin  paremmin. Selväksi tuli, että se rakastaa ihmisiä. Joku kun tuli kohti, alkoi koko koira hytkyä ja hyppiä. Aika paljonhan tuollainen pikku karvapallo sitä huomiota sai. Roduiksi arveltiin karhukoiraa, lapinkoiraa jne. ;)

Paljon siellä oli nähtävää, kuultavaa ja opittavaa, täytyy vielä vähän jäsennellä asioita, jotta muistaisi kaiken. Muistiinpanovehkeet kun jäi kotiin.Sällin kanssa oltiin siinä karsintakokeessa. Koiria taisi olla 12 tai 11, en muista. Ja paljon oli hyviä koiria. Kolmasosa näistä otetaan kuulemma rinkiin, joten enpä usko, että meillä on mahiksia, tuomarikaan ei tykännyt meistä. Mutta kuunteluoppilaana on myös hyödyllistä, joten taidetaan kuitenkin jatkaa sillä rintamalla jatkossa.

Sälli teki mielestäni hyvän suorituksen, vähän ehkä oli levoton, en tiedä, miten paljon vaikutti se, että se oli odottanut päivän autossa. Paikallaan istuminen meni hienosti, oli kuulemma istunut kuin tatti. Seurasi hyvässä kontaktissa, hieman tokoon liian edessä, mutta mun mielestä ihan hyvässä paikassa. ;) Pari hyppyä teki paikallaan vas. käännöksessä ja peruutuksessa, noihin pitääkin puuttua ja vaatia siltä oikeaa tapaa, kun se varmasti sen osaa. Tuomarina oli Markku Mäntynen, joka ei tykännyt ilmeisesti lainkaan Sällin seuraamisesta. Luoksetulossa Sälli hieman ehkä hidasti ennen pysähtymistä ja otti pari askelta pysähdyksen jälkeen, siis alkoi heti jarruttamaan, mutta kun ei osaa bc-tyylistä liinat kiinni tyyliä. Maahanmeno ok ja eteentulo vähän vino. Ja yllättäen taas hyppy sivulletulossa. Ruutu oli mun mielestä hieno, meni merkille hyvällä laukalla, pysähtyi hassusti perä ruutuun päin. Lähti edelleen hyvällä laukalla ruutuun ja kun huusin seis, pysähtyi ja kääntyi ja samalla otti kaksi askelta keskelle päin. Meni maahan hyvin ja luoksetulo oli vauhdikas ja tuli aika hyvin seuraamaankin.  Tuomarin mielestä koira oli todella tottelematon, kun otti nuo kaksi askelta. ;) Sälli olis kyllä saattanut olla ulkona ruudusta, jos ei olis ottanut niitä askeleita... Joo, mut mä olin todella tyytyväinen, paremmin meni kuin kisoissa viime syksynä. Nouto ok, ei pahemmin ryysinyt kapulalle ja eteentulo taas vähän vino ja loikka. GRR! Kaukokäskyissä Sälli meni 10-15cm taaksepäin. Yleisesti Sälli teki hienosti, mutta perusasennot oli huonot ja liikkeiden loppuosat myös. Siinäpä meille viilattavaa.

Madde pääsi leikkimään 12-viikkoisen  heeleripennun kanssa. Voi sitä menoa ja melskettä!

Oli hyvä nähdä, että maajoukkuetasollakin sitä viilattavaa riittää. Muutenkin Jontte painotti sitä, ettei koskaan ole  täysin valmis. Aina löytyy jotain korjattavaa. Kirjoittelen myöhemmin, jos ehdin, enemmän niistä vinkeistä sun muista.