Nyt kun ollaan ronkintaa harjoiteltu, niin pitääpä sitä sitten käydä näyttelyissäkin. (Ettei turhaa harjoitella ;o) ) Yöllä tultiin Jaken kanssa viihteeltä ja aamulla oli kiva herätä näyttelyyn. Onneksi aussiet eivät olleet heti aamulla... Tuomarina oli Lena Eskills. Esitin ensin Elmerin junnu-uroksissa (EH jun3), kun Marianin kädet loppuu kesken kahden samanikäisen kanssa. Elmer oli oikein nätisti, vaikka ei olla harjoiteltu ollenkaan. Kovin se meinasi vaan peitsata. Suoraan junnuluokan sijoituksien jälkeen alkoikin avoimet urokset. Ei muuta kuin juoksujalkaa koiran vaihtoon ja Sälli suoraan häkistä kehään. Sälli oli kyllä todella hienosti. Kai se alkaa vähän oppia, miten näy-kehässä pitäisi olla. Nyt se jo ravasikin suorana, eikä koko ajan pitänyt kontaktia. Se näkyikin heti arvostelussa, kun liikkeet oli matkaavoittavat ja suorat edestä ja takaa. Ronkinnassa en laittanut namia eteen, jostain kumman syystä. Tuomari mittaili päätä tosi pitkään. Muutenkin oli tosi tarkan oloinen, eikä ERIä jaettu joka koiralle. Vähän Sälli meni kasaan ronkinnassa, mutta tosi hyvin oli kuitenkin. Sälli oli niinkin hieno, että voitti luokkansa ja oli PU2, saaden varasertin.

Olishan serti ollut kiva, mutta kyllä me iloitaan varasellaisestakin. Alkutaipaleen tyydyttävän ja nollan jälkeen se lämmittää kummasti mieltä. Ehkä me nyt sitten yritetään kalastaa niitä sertejä, oishan se kiva saada muotovalioksi. Jos ei muuten, mutta voisi sanoa, että se on kaksoisvalio. ;o)

Arvostelulapussa luki jotakuinkin näin.
4 årig hane av trevlig typ. Ngt rund i skallen. Korrekt uttryck. Korrekt bett. Knapp underkäke. Välvinklad runtom. Välformat bröstkorg. I ngt tunn kondition. Bra ben och tassar. Rör sig med marktäckande steg parallel fran och back.

Suomennos (saa korjata)
Mukavan tyyppinen 4-vuotias uros. Pientä pyöreyttä kallossa.  Moitteeton kasvojen ilme. Moitteeton purenta. Niukka alaleuka. Hyvin kulmautunut ympäriinsä. Hyvin muotoutunut rintakehä. Vähän laihassa kunnossa. Hyvät jalat ja tassut. Liikkuu matkaavoittavalla askeleella yhdensuuntaisesti edestä ja takaa.