Ensin iloiset aiheet. Madde on nyt 12 viikkoa ja viikkopunnitus kertoi typyn painavan 7,5kg. Iso tyttö! Nyt ollaan vähän harjoiteltu istumista, maahanmenoa, Madde-ei-tule-käskyä, sivulletuloa, tännetuloa (edessä istumista siis). Mutta pääosin se saa olla vauva ja kiusata poikia ja hyppiä ihmisiä vasten ja nuolla niiden naamoja. Opetellaan sitten myöhemmin niitä käytöstapoja.

Sällin kanssa ollaan treenailtu harvinaisen paljon. Mutta eipä juurikaan edeten. Aina me painitaan saman vinkumisen kanssa. Välillä menee paremmin ja välillä tosi huonosti. Sillä se vinkuminen on aika paljon ehkä sellaista tiedostamatonta vinkumista. Jos ois hermoja, niin ehkä ne auttais. Sekä koiraa että ohjaajaa. ;o) Yks päivä otin esim merkkiä niin kauan, että Sälli ei vinkassut. Oisko mennyt 6. kerralla hiljaa. Sitten merkiltä ohjatulle. Sama juttu, varmaan reilu 10 toistoa ennen hiljaista menoa. Ja JOKA kerta se meni samalla kovalla laukalla. Se on oikeasti vähän yksinkertainen. :oD

Helpoiten vinkaisu tulee sivulla maahanmenossa, edestä sivulletulossa, seuraamisen peruutuksessa ja sivuaskeleissa. Ollaan treenattu jonkinverran ruokakipon kanssa. Eli kippo reunaan ja muutaman liikkeen  jälkeen se viedään hallitusti syömään eli se EI saa itse juosta sinne. Hallintaa siis myös. Eri liikkeiden välillä olen kävellyt ympäriinsä tässä näin-käskyllä, vähän kuin kisoissa. Paikallaoloja ollaan otettu myös peräkkäisinä liikkeinä. Ekalla kerralla Sälli oli jo matkalla ruokakipolle, kun sanoin paikkamakuun jälkeen istu... Taas niitä tuttuja toistoja ja toistoja. ;o) Pari kertaa olen joutunut lähtemään ruokakipon kanssa pois ja viemään koiran jäähylle. Kun se ei vaan rauhoitu. Illalla se sitten onneksi teki hiljaa sen, mitä pyysin. Silloin en vaatinut montaa liikettä, mutta taisin ottaa epävirallisen luoksetulon ja sivulletulon ja kun se tuli hiljaa sivulle, kehuin sitä ja vein hallitusti sen syömään. Oikeasti, jos tuo olisi epäonnistunut, olisi koira jäänyt ilman ruokaa ja seuraavana päivänä oltais kokeiltu uudestaan.

Nyt pitäisi lähteä joku päivä jäljelle, jos näiden 10 tuntisten työpäivien lomassa ehtisi... Typykin näyttää käyttävän hienosti nenää, täydessä laukassa se saattaa pysähtyä ottamaan namia, joka multa on pudonnut maahan.