Kirjoitukset ovat jääneet vähälle... Töissä vietän 6pvä viikossa, joten vapaa-aikaa ei juurikaan ole. Muutamia agitreenejä on ollut tässä välissä, sekä vähän jälkeä ja tottistakin. Agi tuntuu menevän sujuvammin, vaikken vieläkään pysy Sällin perässä... Sälli ei ole enää tullut rimojen ali ja muutenkin ohjautuu aika kivasti. Nyt on tavoitteena, että se vähän oppisi lukemaan rataa. Viime treeneissä otin pitkästä aikaa rengasta ja välistähän se tuli. Muutamia vetoja ja kerran vaan roiskasin sitä renkaalle ja sehän hyppäs suoraan ylöspäin renkaan ylärimaa vasten... Kannattaisi ehkä vähän panostaa tuohon ohjaukseen. :oD Kontaktit se tekee oikein, jos menen ennen sitä alakontaktille. Muuten se kyllä tekee sen kontaktin, muttei pysähdy. Mun pitäisi opettaa sille esteet suht varmoiksi, koska mä en tule koskaan pysymään sen perässä. Olen tykännyt agista oikeasti, osittain ehkä sen takia, että se on vielä hauskaa, kun ei tarvitse ajatella, että koiran pitäisi jo osata se ja tuo.

Maddekin teki ensimmäisen agitreeninsä. Laitettiin putki kasaan ja Madde meni putkeen. Muuta ei vielä otettu, vähän istumista ja maahanmenoa. Maddelle laitettiin myös siru muutama päivä sitten. Oltiin yhdessä Töpön kanssa lekurissa ja pentuset painivat koko ajan, kun ell kirjoitti papereita. (Mikä kesti muuten kauan!) Madde on uinut paljon ja tänään se hyppäsi ikkunasta, ennenkuin ehdin painamaan ikkunan kiinni ulkoa päin. :( Aloin treenaamaan Sällin kanssa pihalla ja laitoin typyn sisään. Kuulin, että se huusi makkarissa ja olin menossa laittamaan ikkunaa kiinni, kun se loikkasi. Voi että mä säikähdin. Onneksi on 1-kerroksinen talo! Ei se itseään satuttanut, mutta olis voinut sattua tosi pahasti.

Sällin kanssa oltiin taas pitkästä aikaa jäljellä. Otettiin muutamia janatreenejä, jotka päättyivät keppiin. Olin todella tyytyväinen poikaan, vaikkei kaikki nappiin mennytkään. Se ei ole ikina, siis ikinä, tehnyt noin hyviä janoja. En tehnyt täyttä 10metriä, mutta kuitenkin. Se vouhkas ja veti sinne jäljelle ja mä jo mietin, että tuleeko tästä mitään... No, pistin sille valjaat ja niistä talutin sen oikeaan kohtaan, mistä lähetin sen kera käsimerkin eteenpäin etsimään jälkeä. Se pisti samantien nenän maahan ja rauhallista kävelyä meni eteenpäin, kunnes törmäsi namilla vahvistettuun jälkeen. Sitten meinasi vauhti kiristyä, mutta jarrasin sitä. Hienosti se jäljesti ja toi mulle kepin, joka oli aika lähellä. Tällaisia 4 kertaa. Viimeinen jana meni vähän pyörimiseksi, mutta kaikki muut olivat tosi hyviä. Kerran se pääsi ryntäämään ja meni kepin ohi. Otin sen rauhallisesti vierelle valjaista ja vein pois jäljeltä. Jännä juttu oli, ettei mua harmittanut yhtään (normaalisti olis mennyt hermot). Vein sen seuraavalle janalle ja jatkettiin hommia. Mun täytyy vaan olla tarkkana, ettei se pääse ryntäämään. Tasainen veto vain liinasta. Jos se liina nykii, alkaa Sälli katsomaan muhun päin. Onneksi kuitenkin jatkaa työskentelyä.

Tein myös Maddelle lyhyen namijäljen, noin 2 metriä. Ohjasin sitä kädellä namilta toiselle ja viimeisellä askelella se siirtyi itse namikasalle. Sille pitää laittaa jäljelle jotain pehmeitä, helposti syötäviä nameja, ettei kaikki työ ole pureskelussa.

Yksi tottistreeni lisäksi Sällillä, jossa alussa vein ruoan pihatien päähän odottamaan eteenmenoa. Sitten vähän seuraamista ja eri asentoja. Ääntä tuli, mutten palkannut niistä. Istuminen oli nopea ja luoksetulo myös. Nouto oli hieman räjähtävä, mutta palautusnopeus loistava. Lisäksi sivulletulo oli hiljainen ja vain pienellä loikalla. Sitten sinne eteenmenoon, jota ollaan otettu muutamia kertoja Sällin elämän aikana... Näytin kädellä eteenpäin ja sitten kädenheilautuksella lähetin sen. Ja meni muuten kovaa!

Ehkä me taas tästä aktivoidutaan treenaamaan. Pitäisi ostaa starttipyssy, niin voisi sitä ampumistakin treenata. Sälli reagoi aikoinaan bh:ssa ampumiseen, mutta sen jälkeen se on kyllä välillä ampumista kuullut. Jos yht'äkkiä kuuluu laukaus, meinaa se haukahtaa, mutta äkkiä se siihen tottuu. Taustatietona siis, vein sen bh:seen, vaikka se ei ollut ikinä kuullut tottiksessa ampumista. Muutenkin se oli siihen aikaan vähän herkillä hormonien takia, joten en usko, että tuo on oikeasti ongelma. En vain uskalla ilmoittaa sitä jäljelle, ennenkuin on treenattu ampumista.