Työn vaihtumisen ja pitkien työpäivien vuoksi olen ollut tosi väsynyt. Jotain pientä olen ottanut koirien kanssa, mutten ole jaksanut kirjoitella tänne niistä.

Eilen oltiin jäljellä ja esineillä Tuulan ja Saken kanssa. Madden jätin kotiin, kun oli vähän kiire. Sällille otettiin kaksi janan näkölähtöä. Eli näytin, kun Tuula käveli metsässä ja vein koiran pissalle. Kun Tuula tuli takaisin, lähetin Sällin janalle. Se eteni aika kovalla vauhdilla, mutta nenä alhaalla ja suoraan. Otti jäljen hyvin ja jatkoi hyvällä tempolla. Eka keppi oli taas aika pian janan jälkeen. Sen Sälli nosti hyvin ja toi nopeasti. Palkkaamisen jälkeen lähdin vaan kävelemään ja Sälli jatkoi ilman eri käskyä. Kulmassa oli namia, mikä hieman töksäytti vauhtia. Ehkä ihan hyvä. Siitä taas hetken päästä oli keppi, mikä päätti jäljen. Lyhyt jälki siis. Olin tyytyväinen janaan ja keppien nosto on erinomainen. Toisella jäljellä ei ollut keppejä ja se päättyi ruokaan. Sama näkölähtö taas, mutta nyt Sälli yritti lähteä takajäljelle. Kääntyi lopulta takaisin ja jatkoi taas omalla kovalla vauhdilla. Nyt osaan jopa antaa sille tilaa sen 10 etrin verran. Kulma meni aika hyvin ja sitten se jäi risuihin kiinni. Kun irrotin sen, lähti se taas jatkamaan hyvin. Välillä tuntui, ettei se voinut olla oikeilla jäljillä, mutta kyllä se Tuulankin mukaan meni ihan siinä jäljellä, välillä hieman sivussa. Ja ruokakin löytyi. Täytyy vaan luottaa siihen, vaikka vauhti on aika kova. Ja hyvin se jatkaa työskentelyä keskeytystenkin jälkeen.

Sitten vielä esineitä. Viimeksi ollaan otettu esineitä viime kesänä pari kertaa... Taas aloitettiin sillä, että katsotaan muistaako se. ;o) Ja muistihan se. Kun käveltiin ruudun luo se yritti laittaa nenää maahan, mutta toistin sille esine, missä esine, ja niin se nenä nousi. Sälli näki, kun Tuula palasi ruudusta. Lähetin sen (ilman valjaita, jotka unohtuivat) ja se säntäs takareunalle ja hetken juoksun jälkeen toi sieltä esineen. Irtoamisongelmaa ei siis toistaiseksi ole. Toista esinettä ei heti löytynyt ja Sälli palasi mun luo. Lähetin uudestaa ja se lähti taas taakse ja takaisintulomatkalla bongas etuesineen. Siihen päätettiin. Jatkossa täytyy muistaa valjaat ja miettiä sopivat rutiinit esineille.

Kotona ollaan ammuttu ennen ruokaa Sällille. Aina ensin leikkiessä ja sitten normaalisti seuraamisessa. Etäisyys ampujaan on ollut noin 20 metriä. Nyt ollaan taas vaiheessa, että vähän voidaan pienentää etäisyyttä. Sälli on nyt nimittäin ilmoitettu 6-seuraotteluun jäljelle. Joten pitäisikin saada hommat kuntoon.