Oonpa ollut taas tosi saamaton tämän kirjoittamisen ja treenailunkin kanssa. No, labrassahan varmistui, että vajaalla taas mennään. Kilppari siis.

Lähinnä ollaan harrasteltu agia ja vähän tokoa siinä sivussa. Sällin kanssa voidaan jo mennä aika kiemuraisiakin ratoja, ohjautuu mun mielestä aika hyvin ja muutenkin sujuu. Kontaktit otan edelleen varmasti, eli lautanen ja nami on aina odottamassa. Nyt onkin huomattu, että kontakteissa on aika tehokas se, että jään vähän taakse ja käskytän alas. Ehkä se turhan paljon hidastaa alastulossa, muttei rynni. Luulen, että tosta on hyvä alkaa rakentaa liikettä. Keppejä on otettu myös jonkun verran. Yhdet treenit meni ihan käsille ja mulla palo käämit. :(  Yritettiin nääs vähän vaikeuttaa, vähemmällä avulla jne. Ja tietenkin tein sen vaikeammalta puolelta... No, onneksi Sälli ei ota itseensä. Seuraavalla kerralla meni taas kivasti, en vaikeuttanut paljon. Seuraavissa treeneissä laitoin patukan loppuun, mutta kuitenkin vähän autoin namilla. Kokeillaan tuota nyt.

Madden kanssa ollaan otettu vähän keppejä, vähän mini-hyppyjä, aata ja nyt viimeksi ekan kerran puomi. Sitä on kiva opettaa, kun se ei käy samalla tavalla kuumana kuin Sälli. Se on innokas, mutta sitä ehtii ohjata. Sällin kanssa kun agi aloitettiin, niin se kävi jo itse yhdessätekemisestä niin kuumana, että sai oikeasti miettiä, miten ehti sitä ohjata ja miten pysyi ylipäänsä mukana. Putkessa Madde ei ole vielä tehnyt kulmaa, mutta aasta se tykkää. Ekan kerran, kun aa tehtiin, ei se meinannut uskaltaa mennä siihen, mutta nyt se meinaa syöksyä sinne, vaikkei olisi edes tarkoitus mennä sinne. Häiriökestävyys sillä on aika hyvä, vaikka muuten onkin sellainen härpätin. Olen tarkoituksella kävellyt treenin aikana/jälkeen muiden koirien ohi, eikä ole tarvinnut kuin kerran älähtää sille muiden koirien luo menosta. Se kestää mainiosti myös muiden huutamisen ja menon radalla. Kuten myös Sällikin, jolle se oli aluksi vaikeaa ja edelleenkin mä pidän sen tiukemmin komennossa. Sattuneista syistä... Huomenna taas treenataan.