Madde kävi ottamassa rokotukset ja olipa taas oikein hienosti. Vähän yritti kääntää päätä, kun korvia ronkittiin, mutta muuten oli oikein nätisti. Odotushuoneessa se tosin oli sikamainen. Olisi mennyt kaikkien luokse, vinkui ja hyppi, kun ei päässyt... Mutta lääkärissä, kun sai jakamattoman huomion, oli kunnolla.

Sieltä mentiin suoraan agiin. Sällin kanssa otettiin rengastreeniä ja kontaktitreeniä odotellessa. Pieni yllätys oli, kun yht'äkkiä tuli Sällin "kimppuun" kääpiövillis. Kyllä säikähdin, kun pelkäsin, että Sälli rusauttaa hampaansa siihen ja loppuhan sitten tiedettäisi. Mutta ei, Sälli ratkaisi homman sillä, että se alisti massallansa koiran, eikä varmaan edes koskenyt hampaillaan siihen. Makasi vain päällä. Onneksi ei sattunut kummemmin. Rengashan on ollut meille vähän hankala, kun Sälli jossain vaiheessa kekkas tulla välistä. Nyt ei sitä ongelmaa tullut, otin ekaksi helpolla ja juoksin vierellä ja selkeästi näytin rengasta. Lopussa lähetin sen renkaalle kauempaa ja hienosti se meni. Aalla kontaktia, ekaks taas tuli liian kovaa ja pylly heivas maahan istumaan. Se vaatii siis sen pienen älähdyksen huipulla, että muistaa hidastaa kontaktille. Saatiin kuitenkin monta hyvää toistoa. Keinulle Sälli meni taas aika kovaa (pelottaa se laudan jysähdys), mutta teki kontaktin hienosti. Pitää yrittää tässäkin komentaa sitä, että hidastaisi siinä puolen välin jälkeen. Nyt oli melkein jo kontaktilla, kun lauta oli ilmassa. Mutta hyvä, ettei tehnyt lentokeinua. Joskus sitäkin on harrastettu... Ratatreeni oli meille jotenkin kinkkinen, vaikkei se siltä alussa näyttänyt. Pitää vaan oppia, mikä on meille se paras tapa. Putkesta hypyn jälkeen kääntyi 90 astetta pussiin ja Sälli meni hienosti sen, vaikka hypyltä se meni vähän pussin yli, eli siis se onneksi itse hakeutui pussiin, vaikka se olisi voinut mennä sen sivusta. En tainnut ilmoittaa ajoissa, mihin jatketaan... Sen jälkeen tulikin pientä vääntöä. Pienen murahduksen jälkeen pysyi rimatkin ylhäällä... Sälli tekee kulemma paimenkoiraksi todella hyvät käännökset ja nytkin se teki yhden tiukan mutkan hyppäsi lähes siivekkeiden suuntaisesti hypyn. Se oli kyllä tarkoitettu vähän helpommaksi ja siis takaa hypättäväksi, mutta kun joku siinä söhlää ja ohjaa koiraa johonkin muualle... Mutta kyllä se ohjaaminen tuntuu joskus niin vaikealta. Varsinkin tuollaisen tykin kanssa. Puomi meni ihan ok, hidastaa kyllä melkoisesti, kun itse hidastan alakontaktille. No, pääasia tällä hetkellä, että tekee sen kontaktin. Kepit meni helpommalta puolelta hienosti ja vaikeammalta puolelta parin virheen jälkeen. Edelleenkin siis mun pitää olla siinä vieressä ja kädellä tehdä siksakkia siinä keppejen vieressä. En tiedä, miten tuosta pääsis eteenpäin, ilman että koira tulee korjauksien takia epävarmaksi. :o/ Mutta taasen jäi hyvä fiilis treeneistä.

Madden kanssa myös estetreeniä ja vähän hyppyrataakin, miniesteillä. ;o) Aa on sen lemppari, ekalla meinas tulla liian kovaa alas, mutta sitten jo taas tajusi hidastaa. Nätisti osaa myös odottaa kontaktilla. Sen kanssa myös rengasta, ensin vetämällä ja sitten vierestä lähetyksellä. Kerran sekin tuli ali, muttei toistanut kiellon jälkeen virhettä. Keinu otettiin myös, taisi olla ensimmäinen kerta. Ekalla meni turhan kovaa, mutta teki kontaktin hyvin. Muutaman kerran jätin sille namin puolen välin jälkeen ja vielä omalla namikädellä autoin, ettei pääse liian kovaa tai hyppäämään sivuun. Kerran nimittäin teki senkin, muttei onneksi toistanut virhettä. Sitten vähän ohjausta aidoilla, hienosti meni. Jos mulla on nami kädessä, se saattaa tujottaa vain sitä, eikä hyppää tarkasti ->rimat lentää. Mutta jos en itse häiritse koiraa sillä namilla, hyppää hyvin ja aika korkealta. Putkea otettiin taas ja nyt ekaa kertaa niin, että lähetin sen ja juoksin hihkuen vieressä. Onneksi ei kääntynyt puolessa välissä... Tää on taas tätä, että kokeillaan... Onneksi ei ole mikään herkkis koira.