Ja taas keskiviikon treenit hallilla. Nyt oli treeninä 3-luokan hyppyrata. Sällillä meni alku hyvin ja ohjautui nätisti ja kuulemma näyttikin hyvältä. Mutta viimeinen rima tippui ja kun sitä aloin korjaamaan, alkoi koira kuumumaan ja räivimään rimoja. Se alkaa selkeästi yliyrittämään korjauksesta ja sitten menee keskittyminen. Lopulta, kun saatiin onnistunut pätkä, niin palkkasin sen kunnolla ja vein autoon. En jatkanut rataa sen jälkeen, koska siitä ei olisi luultavasti tullut mitään sen sähläämisen jälkeen. Mä myös itse ohjatessa meinaan laskea käsiä liian alas, varsinkin valssatessa, niin se luultavasti tyssäyttää Sällin ja sitten sillä jää hyppy kesken. Kun vaan muistaisi jatkaa sitä oma "sulavaa" liikettä.

Välissä otin Madden kanssa keppejä, kontakteja ja vähän hyppy"rataa". Kepeissä mun pitää muistaa hihkua sille myös siellä välissä, niin silloin se tekee innokkaammin ja siten myös lopulta luultavasti oppii sen rytmin paremmin. Toista puolta en ole vielä paljon ottanut kepeissä, kun ei se mulle helpompi puoli ole vielä kovin hyvin hallinnassa.  Kontaktit se tekee hienosti, keinulle meinasi lähteä liian vauhdikkaasti, onneksi sain sen hidastamaan vähän ennenkuin lauta rämähti alas. Hyvin se pysähtyy aina alakontaktille istumaan. Samoin aassa, alakontakti on hyvä. Ainahan olen sitä auttamassa pysähtymään, mutta parempi opettaa kunnolla... Puomi on vähän vaikeampi, hyvin se menee sinne, mutta ehkä hiukan varoen. Se kyllä saattaa johtua siitä, että se menisi normaalisti kovempaa, mutta mä hidastan sitä namilla. Alakontakti taasen hieno. Siitä jatkettiin pieni ratapätkä ja hienosti menee, medi-korkeuksia nyt.

Lopuksi vielä Sällin kanssa. Nyt oli haasteelisempi rata, tai siis se alkuradan loppuosa. Putkesta pituuteen ja siitä aitoja 4 ja siinä oli 90 asteen kulmia, takaa kiertoja ja vierekkäisiä esteitä. Sällin vauhdilla siis oletin ongelmia. Mutta vielä mitä, sehän yllätti. Pituudesta se käännähti vasempaan ysikymppisen paikallaan aidalle, josta jatkoi oikealle 90. Tässä se ohjautui tosi hienosti, kun vaan vilautin vas. kättä. Tätä en ollutkaan ennen hiffannut. Ei yrittänyt sen jälkeen tulla välistä, kun piti takakautta hypätä ja sen jälkeen vieressä oleva este niin, että lähetin ja leikkasin takaa ja putkeen. Olin suunnitellut tuon helpommaksi niin, että olisin valssannut ennen tuota vieressä olevaa estettä, mutta en ehtinyt/muistanut, joten siksi takaaleikkaus. Mikä menikin tosi loistavasti, koska Sälli irtoaa aika hyvin. Sieltä jatkoin sitten pari aitaa ja muuri. Ja loistopalkkaus tuon jälkeen, olin itsekin ihan fiiliksissä! Nyt rimat olivat vain 55, mutta parempi nyt kuitenkin, että tuli onnistuminen. Lopussa vielä keppejä molemmin puolin. Helpompi puoli meni loistavasti, joudun vielä juoksemaan vieressä ja ohjata kädellä ekan välin, mutta sitten meni itsenäisesti. Jee! Toisella puolella autan vielä vähän enemmän, koska se on vaikeampi mulle ja koirallekin.

Nyt ollaan myös aloitettu ampumistreenit koirille, eli laitan ne makaamaan ulos ja ruokakipot eteen. Vapautan ne ja saman tien ammutaan aluksi kaukaa 50 metristä ja nyt tänään 20 metristä. Meidän hieno tokovalio ei pysynyt paikoillaan ja kun käännyin oli se jo naama kipossa.. Luulin, että Madde oli myös syömässä, mutta se oli noussut seisomaan samalla kuin Sälli, mutta ei ollut mennyt syömään, kun mamma oli kieltänyt eli sille ammuttiin, kun se seisoi ja katsoi ympärilleen. Meni syömään vasta, kun huomasin, että se seisoi kipon edessä ja vapautin sen. Ekat kerrat, kun ammuttiin, Sälli nosti ekalla laukauksella päätä ja jatkoi syömistä. Tokalla laukaukselle Madde nosti päätä ja jatkoi syömistä. Kolmannella ei kummallakaan noussut pää. Tänään Sälli ei nostanut kertaakaan päätä, kun ammuttiin.