Sällin kanssa otettiin merkkiä ja ohjattua. Nyt sujui paremmin, merkkas suunnan jo mun päänkäännöstä. Merkkikin oli huomattavasti sujuvampi kuin eilen. Seuraamisessa taas ekalla tuli pieni piip, mutta sen jälkeen ei enää. Jotenkin tuntuu, että se vinkuminen olisi vähentynyt. :o/ Toivottavasti kehitys vielä jatkuu parempaan. Yritetään kuitenkin.

Madde huusi ja raapi taas ovea, kun treenasin Sälliä... Lopulta sekin pääsi ja hyppi ja pomppi hullun lailla. Hienoa on, ettei se edes tuossa mielentilassa päästä ääntä. Sen kanssa mentiin tielle, kun siellä oli sulaa. Ja autojahan täällä meilläpäin ei juurikaan kulje. Seuraamista, ehkä siitäkin jotain tulee, joskus. Liikkeestä seisomista, istumista ja maahanmenoa myös ilman varsinaista seuraamista. Maahanmeno ja istuminen hyvä, palasin vielä kiertäen koiran, eikä  Madde liikkunut ollenkaan, pää vääränä vain katsoi. Seisominen on vähän heikompi. Tarvii apua ja ekalla kerralla liikkui, kun kiersin sen. Toisella kerralla pysyi hienosti paikallaan. Seisomista ollaan tehty niin, että peruutan/liikun ja sanon seis (pysähdyn samalla itse) ja se pysähtyy. Siis samalla tavoin, kuin noita muitakin. Mutta tuo on kyllä vaikein. Ehkäpä kuitenkin olen treenannut enemmän noita muita, joita ehkä helpommin käyttää myös normielämässä. Lopuksi muutama vauhtiluoksetulo. Ekaks se oli vähän ihmeissään, kun aloin "hillumaan", mutta sit tuli TÄYSIÄ... Loppuleikit ja se oli siinä.

Lisätääs nyt vielä... Kyllä tuo meidän typykkä taitaa nyt vihdoinkin sitä juoksua tehdä. Tänään, kun lähdettiin metsään, pissas se pikapisun ja pisti päälle sellaiset ruovinnat, että Sällikin jää kakkoseksi. Matka jatkui ja ehkä 10 metrin välein se lirutti tipan. Päästiin mäen huipulle ja se lirautti äitinsä malliin kannon nokkaan. Nosti siis takapuolensa ylös ja lirutti  perä ylhäällä. :oD  Varsinainen narttu. Sällihän on sitä haistellu ja nuoret urokset yrittänyt astua, mutta nyt oikeasti tuntuu, et se alkais juoksemaan. Onhan sitä odoteltukin. Ja hellyydenkipeähän se on, tänäänkin luettiin nojatuolilla ja Madde makoili ja kieriskeli sydämensä kyllyydestä sylissä. On se ihana!