Sällin kanssa otin ennen varsinaisia treenejä vähän seuraamista, merkkiä ja ohjattua. Merkkiin saatiin taas kivasti vauhtia, eikä ennakoinutkaan niin pahasti. Ohjatussa se taas oli vähän hukassa, mutta toi kuitenkin oikean. Muutamalla toistolla ok. Tuota täytyy nyt harjoitella, kun se oli aikanaan sillä tosi hyvä liike. Hassua, miten se on unohtunut. Seuraaminen oli ok, eka yritti taas vinkaista, mutta lopetti kyllä. Hiukanhan se edessä seuraa, mutta nätissä kontaktissa ja motivoituneena. En viitsi alkaa hirveästi korjaamaan, kunhan vaan tuo ääni saadaan "kokonaan" pois. Eipä paljon muuta, kun alkoi autoa lappaamaan pihaan, niin ei enää parkkiksella pystynyt treenata. Tynkätreeni siis, taas...

Matzu huusi Sällin treenin ajan autossa, riehui ja huusi ja tuli koiraverkon välistä eteen istumaan. Kun se pääsi ulos, jaksoi se riekkua ja venkoilla joka suuntaan ja haukkui Sampan perään ja Salan perään. Sosiaalisuus on ihan kiva, mutta joskus se menee yli... ;o) Aikansa pöllöiltyään se vähän rauhoittui, tai oikeastaan heti, kun alettiin tehdä jotain hyödyllistä. Otettiin pätkiä seuraamista ja otinpa peruuttamisenkin, kun unohdin, ettei se ollutkaan Sälli... Tää on niin tätä... Taas otettiin yhteispaikallaolot. Matzu oli nätisti makaamassa, palkkasin usein ja menin eri etäisyyksille. Hieno typy. Lyhyt paikallaistuminen myös samoin metodein kuin makuu. Hienosti nökötti. Otin Madden kanssa pienissä osissa pitkin iltaa eri liikkeitä tai lähinnä osasia. Otettiin merkkiä, ensin kutsuna ja sitten nami merkin takana, nyt se jo hiffas hakea namin sieltä, eikä tullut mun kautta. Ja vauhtiakin alkoi tulemaan. Luoksetulon eteentuloja otettiin myös, ne on aika nätit. Nyt pitäisi ottaa vaan enemmän vauhtiluoksetuloja. Ekan kerran otettiin myös hyppynoutoa, kahdella laudalla, kun mä olen tällainen hysteerikko... Hienosti meni kokeilemalla; heitin siis kapulan ja lähetin koiran hakemaan. Ei se edes miettinyt kiertämistä, vaan toi hienosti eteen sen kapulan. Taitava tyttö. Otettiin myös kaukojen istumista ja maahanmenoa, seisomista en vielä ota etäisyydellä, koska tarvii siihen vielä selkeän avun. Hienosti se teki liikkeet, vaikka olikin eka kerta noin pitkällä (muutama metri ;o) ) matkalla. Lopuksi sitten vähän ruutua kutsuna, kun ei ollut mitään namialustaa sinne laittaa. Taas hyvällä laukalla.

Oikein kivat treenit, vaikka vaatimustaso ei ole kovin hankala, mutta olen kyllä kaikkeen tyytyväinen. Mä olen huono treenamaan tuollaisessa isossa porukassa, en oikein pysty keskittymään kunnolla ja kaikki on vähän sellaista sekavaa. Mutta Maddelle tuo on hyvä paikka opetella häiriötä.