Olihan se väistämätöntä... Sällin kanssa "pikatreenit" Mäntsälässä, kun muu perhe odotti autossa. Vettä satoi siis. En tiedä, johtuiko perheen paikallaolosta vai mistä, mutta Sälli suorastaan kiehui. Seuraaminen oli pakko ottaa namilla, kun se olis huutanut muuten. Seuraaminen muuten ihan ok, mutta kyyläs ruutumerkkejä. :( Sitten luoksetulo ja seisomisesta vapautus. Pysähdys oli ihan hyvä. Seuraavaksi murheenkryyniin eli ruutuun. Ruutu olis varmaan ollut loistava, mutta kun ei päästy niin pitkälle. Sälli meinas siis aina varastaa suoraan ruutuun. Nyt siis monta merkkiä, josta lelupalkka, eikä lopulta menty ollenkaan ruutuun asti. Ohjattu seuraavana, merkki oli hyvä ja palkkasin sen. Hienosti haki oikean, palautus hieman vinoon, mutta tärkeintä nyt, että se hakee oikean. Sitten toinen puoli. Kapula oli täysin nurmikon seassa piilossa, mutta ajattelin kokeilla... Keskikapulaa ei siis taaskaan ollut. Hienosti Sälli meni oikealle kohdalle ja nenällä etsi kapulan. Hieno juttu, että alkaa vähän hahmottamaan, missä kohti sen kapulan pitäisi olla. Viimeisenä sitten loppupalkaksi ruutuun, mikä oli hieno ja vauhdikas, lelu siis valmiina odottamassa.

Madden kanssa oltiin haussa illalla. Ensin muutama rullantuonti. Nyt jo ukko-käskyllä. 2 ensimmäistä se meinasi jäädä rulla suussa ukon viereen. Ekaks sanoin tuo, kun jäi, tokalla se hetken pyöri rulla suussa ukon ympärillä, mutta sitten tuli mun luo. Kolmas menikin sitten hienosti, haki kapulan ja toi suoraan mulle. Sitten radalle. Maddelle näytettiin, kun ukot meni metsään ja käytiin kävelyllä. Ensimmäinen pisto hyvä ja hyvin etsi. Rauhallisesti se myös on ukon luona, eikä kiinnitä muhun huomiota, kun menen sinne. Toisella pistolla se lähti vähän vinoon ja meni yhden kiven luokse, se oli ihan varma, että se oli ukko... Siitä vähän edettiin metsään ja lähetin uudestaan, sitten jo lähtikin hyvin ja löysi ukon. Kolmas ukko oli haamuna. Hienosti Madde säntäs ja siksak-liikkeellä kävi aluetta läpi. Ja hienosti taas sieltä ukon löysi.

Sällin kanssa illalla vielä ruokakippotokoa eli siis ruoka odottamassa ja namiksikin nappulaa. Otettiin vain namiseuraamista ja kaukokäskyjä. Kaukkareissa ei millään meinannut tehdä oikein istu-seiso-siirtoa. Pienen jankkauksen jälkeen sekin ok. Siitä vapautus ruokakipolle.

Pienenä treenisuunnitelmana Sällille tällaista:
  • Kentälle paljon merkkejä, hämäyksiä
  • Ruudussa ensin merkillä valmis palkka ja muutenkin paljon merkiltä palkkaa.
  • Seuraamiseen rauhallisuutta, namipalkkaa. Merkkien vierestä seuruuta paljon.
  • Tunnarin pitoa
  • Ohjattuun keskikapula takaisin
  • Ruutua myös kokonaisena liikkeenä, vaikka paljon merkki-palkkaa
  • Kaukoja kauempaa