Ensin tärkein:
Suomi voitti tänään tokossa EM-kultaa!


Meitin piskien emä oli siellä varakoirakkona ja sai toistamiseen juhlia kultamitalia!


Eipä me kummempia olla tehty. Haussa käytiin, jossa Maddelle muutama ukko, haamulla edelleen. Etsimismotivaatio on kohdallaan, jaksaa kauankin etsiä, jos ei heti hajuun törmää. Sällikin oli ekaa kertaa hakutreeneissä. Ukko meni metsään sitä huudellen ja siirryttiin reilusti keskilinjaa eteenpäin. Kovasti Sälli oli perään menossa ja kun lähetin sen, se singahti kauheata vauhtia etsimään... Jotain... Nimittäin se oli käynyt ukon selän takana niin hätäisesti, ettei ukko ehtinyt suuta avata ja jatkoi sitten etsimistä. En tiedä, mitä se sieltä etsi, mutta aika kauan se siellä paineli hullun lailla. Luuli varmaan, että ukko oli jotain pudottanut. Otin sen lopulta sieltä takaisin, kun se ei ollut tajunnut, että ukko oli se, joka oli kadoksissa. Uudella yrityksellä meni jo paremmin. Tärkeintä nyt oli, että se tajuaa, että mitä se etsii, motivaatio on joka tapauksessa kohdillaan. Toinen ukko meni vähän paremmin, kun tiesi, mistä saa palkan. Tää oli nyt tällainen kokeilu, jälkikoirahan tuo oikeasti on, tai itse asiassa ei edes sitä, kun ei tuloksia ole...

Agilityssa oltiin ainoita ryhmässä, joten en alkanut rataa roudaamaan vaan otin Sällin kanssa rengas- ja keppitreenin. Renkaalle otettiin vaikeista kulmista ja takakautta. Kaukaa lähetyksiä ja kaukaa käteenottoja. Kerran se tuli välistä alussa, mutta toistojen jälkeen meni todella pienellä hyppykulmalla läpi. Keppejä taas molemmin puolin, vaikea puoli on edelleen vaikea ja tarvitsee siinä vielä käsiapua. Helpompi puoli menee hyvin, kävelen kyllä vielä lähellä. Vähän sitä voi jo lähettää kepeille, siis hakee jo oikeaa väliä. Siitä nyt pitäisi lähteä eteenpäin. Vaikeaa puolta pitäisi myös ottaa nyt kotona useammin, jotta siinäkin päästäisiin eteenpäin.

Madden kanssa myös rengasta ja vähän hypyn lähetyksiä. Rengas on sille vielä vaikea, mun pitää vetää se namilla sieltä läpi. Saatiin monta hyvää toistoa kuitenkin. Hyppyjä otettiin täydellä korkeudella, siis 65, ja hienosti pikkutyttö hyppää. Sillä on hieman pysty se hyppytyyli, mutta liekö ihme, kun koira on 49,5cm. Hieman liian pitkään treenasin Madden kanssa kuumassa, se vähän väsähti. Ehkä seuraavalla kerralla muistaa, ettei se ole Sälli, joka tekee henkihieveriin hommia, jos vaan joku ohjaa.

Pikaiset tokotkin kotipihassa ehdittiin ottaa. Sällin kanssa namiseuraamista, merkkiä, ohjattua tunnareilla, tunnaria ja kaukoja. Merkki oli tänää hyvä, meinaa vaan karata sinne... Laiskuuttani laitoin tunnarit kapuloiksi ohjatussa, eka meni hyvin, mutta toista haettaessa se ei meinannut hiffata, että sitä tunnaria sieltä halusin. Hienoa oli se, ettei se pureskellut ollenkaan, vaikka muuten kierroksilla oli. Tunnari otettiin taas ensin oman piilotuksella. Kauan etsi ruohikosta ja toi todella hyvällä fiiliksellä sen, ei siis lainkaan pureskellut, eikä muutenkaan epäillyt. Tuota fiilistä olen tunnariin halunnut. Sitten otin muiden sekaan riviin oman kapulan. Muut oli hajuttomia, kun muu perhe oli fudista pelaamassa. Hienosti Sälli kävi kaikki läpi ja toi oman, pureskelematta. Ehkä se hätäisesti otti sen oman, olisihan se voinut olla taas se viereinen, mutta olin tosi tyytyväinen. Tärkeintä on nyt saada onnistumisia ja sitä hyvää fiilistä, jonka olen itse aikoinaan pilannut. Lopuksi vielä kaukoja muutamia vaihtoja oikeista palkiten.

Madden kanssa tokossa vähän jääviä, joita se ei edelleenkään osaa. Maahanmeno nyt on hyvä, mutta seisominen on vaikea. Ehkä mä ite olen siinä jotenkin jäykkä, en tiedä. Pitäis varmaan treenata... Luoksetulossa se tarvii edelleen vahvan eteentulon avun, mutta suoraan se tulee. Sen kanssa myös avo-kaukot, ne on ok, seisomisessa tarvii apua. Sitten lopuksi tunnarin harjoittelua. Sehän on meillä jäänyt vain yhteen treenikertaan. Nyt se hienosti haisteli ja toi sen, en vielä vaatinut oikeaa palautusta. Toisella kun se ei heti löytänyt, nosti se katseen muhun, kun näytin tyhjiä käsiä, jatkoi se etsimistä ja toi oman. Se pitää kapulaa hienosti, ei edes yritä pureskella. Vaikka se huvin vuoksi pihalla ollessa pureskelee niitä tulitikuiksi...