Pitkästä aikaa oltiin esineillä. Maasto oli aika vaikeaa, ryteikköä ja kumpuilevaa. Otin samalla Madden odottamaan ja sehän huusi kuin hullu, kun Sälli teki töitä. Sälli haki ekan esineen ihan ok, mutta juoksenteli aika kauan. Toista ei meinannut millään löytyä, joten Sälli puuhun ja Madde hommiin. Maddelle käytiin näyttämässä taka-esinettä ja tultiin kierrellen takaisin. Jonkun aikaa se juoksi ja toi keskeltä esineen, hyvin se pysähtyi ja alkoi tarkentamaan. Nätisti myös toi esineen mulle. Siitä kovat kehut ja koiran vaihtoon. Sälli uudestaan ja toihan se sieltä sitten yhden esineen. Taka-esinettä pyysin näyttämään, koska ajattelin, ettei Sälli mene sinne kuitenkaan, se oli ihan takarajalla ja kiven takana. Siitä, tietenkin, hieno, suora pisto ja aika kauan joutui tarkentamaan, ennen kuin löysi. Palautukset sillä on hyvät. Maddelle otettiin vielä yksi esine, ja sekin näyttämällä. Ja palautus taasen hieno. Täytyypä nyt ottaa näitä esineitä useammin, kun ne on noin huonolla tolalla.

Sitten vielä tottista. Sällillä oli vähän normaalia enemmän ääntä, ei pahasti kuitenkaan, ottaen huomioon tottistauon. Perusjutut sillä on kaikki ok, eteentulo on vino ja kun se on suora, on se väljä. Noudoista palautukset ok. Henkilöryhmässä se kerran käänsi katseen ihmiseen.

Madde otti paikallamakuun ryhmässä. Yhteensä aika oli sen 2 minuuttia, kerran kävin palkkaamassa sen. Se on  tosi hakatun näköinen, kun vieressä käydään palkkaamassa tai komentamassa. Kun olin palaamassa käsi namitaskussa ja vieressä jo palkattiin, nousi se ylös. HYYIII-sanan jälkeen jätin sen uudestaan. Kyllä se täytyy saada tottumaan siihen, että koiria nousee, niitä käydään palkkaamassa ja komentamassa ja että mä teen kärrynpyörää. Paikallaolot aloitettiin evl-tyyliin eli vuorotellen ja odotin lopussakin, että muut oli nostettu. Seuraamiset muuten ok, muttei kuralätäköissä, on sekin hienohelma. Nyt oli kuivalla maalla parempi paikka ja kontaktikin hyvä. Seiniä ja ihmisiä lähestyessä se alkaa tiirailemaan ympärille eli tuokin treenauslistalle. Pysähtymiset seisomaan, istumaan ja maahan on hyvät, istumisessa kyllä autan vielä vähän. Luoksetulossa treenattiin vain eteentuloa. Nyt jäi jo parempi fiilis kuin viimeksi, vaikkei nytkään täydellisesti mennyt. Kun aloittaa pohjalta, tuntuu pienetkin editysaskeleet lottovoitolta. ;o)