Viikonloppuna vietettiin molempina päivinä meidän Helmin 7v. synttäreitä. Eipä voinut rentouttavaksi viikonlopuksi sanoa... Maanantaina siis pirteänä töihin. Not. Kaksi yli 10 tuntista työpäivää näkyi sitten illan ohjelmassa, joten ei treenattu mitään neljään päivään.

Keskiviikkona oltiin agilityssa. Madden kanssa otin ensin mun ryhmäläisten radan eli vähän helpompaa sille vaihteeksi. Se selvitti radan kuin vettä vain, hienosti kääntyi vaikeissakin kulmissa ja vielä pienet kurvitkin oli. Kepeillä taas kuitenkin vahva apu. Nyt Madde jo irtosikin ihan hyvin, joten ehti tehdä takaaleikkauksia ja muita, mitä sen kanssa harvemmin on tehty. Jäi siis oikein hyvä fiilis. Ja se oli niin helppo, kun sitä voi viedä siellä vapaana, ei se mene muiden ihmisten tai koirien perään, paitsi kun juttelin, niin se hillui siinä ympärillä.

Jussi oli tehnyt meille vähän suoraviivaisemman radan. Hyvä välillä tehdä vähän "helpompaa". Alussa oli 6 estettä linjassa, siinä oli okseria ja vanhaa sarjaa eli 4 metrin etäisyyksiäkin pari. Ensin menin liian kauas ja Sällin rytmi meni sekaisin muutamaan otteeseen. Kunnes tajusin ottaa sen mukaan vähän aikaisemmin ja yhdessä tehtiin rataa. Huomattava ero oli koiran rytmityksessä. Suoran jälkeen putkeen ja sieltä takaisinpäin puomille, jossa hienot ylä- ja alakontaktit. Alakontakteille pysäytin ja palkkasin. Siitä suoraan este, josta tiukka 180 kepeille ja eteen pituus ja alun putki. Tässä Sälli astui pituuden palikalle ja uusiksi. Nyt jäin vain keppien vas. puolelle ja lähetyskin kepeille meni hyvin, vaikka oli vauhdikas meno ja mä olin keppien toisella puolen. Hyvin se kääntyy oikeasta välistä, mutta saisi opetella vähän hidastamaan ennen keppejä, nyt se rytkäyttää aina itseään, kun pitää taipua jo seuraavaan väliin. Tältä puolelta meni siis pituuskin  hyvin ja putkesta edettiin aalle, jossa taas alakontaktilla palkka, siitä hyppy ja keinu, jossa taas palkka. Nyt se onneksi malttoi hidastaa, eikä lentänyt, mitä se joskus tuossa vauhdissa tekee. Sälliltä oikein mukavaa rataa ja olin oikein tyytyväinen!

Maddelle vähän eri ratkaisut ja sekin tiputti yhden riman, mutta otti opikseen, ei enää tiputellut. Sillekin palkat kaikilta alakontakteilta. Maddekin astui pituuden ja uudella kerralla teki kauhean loikan. Pariin otteeseen otettiin rata ja meni oikein kivasti! Vielä kun saisi ne kepit, niin mentäisiin kisoihin...

Tänään Madden kanssa pari noutoa, luoksetulo, seuraamista ja 4 tunnaria. Ekassa noudossa toi ravilla, kehuin, mutten palkannut namilla. Uusinnassa näytin namia ennen lähetystä ja se tuli hienosti laukalla suoraan oikealle paikalle eteen. Luoksetulo oli loistava eteentuloa myöten. Seuraaminen oli kivan tiivistä, rauhallista ja juoksussakin se piti nyt paikkansa hyvin. Sitten niihin tunnareihin... Helmi tuli auttamaan ja laittoi kasan vieraita, haluan siis kaikkiin ihmisen hajua. Sitten vein "hieman" räityn ;) tunnarin kasan taakse. Madde meni kasalle, meni kauemmas ja pysähtyi, että mitäs tässä nyt sai tehdä... Kutsuin luo ja se oli nappaamassa mukaan yhden väärän. Sanoin ei ja kutsuin uudelleen. Uusi yritys, meni kasalle, kierteli, meni kauemmas tuli lähemmäs,otti väärän suuhun, pudotti, jatkoi etsimistä ja toi oman. Oli kyllä siinä hilkulla, että haistoiko sitä. :( No, palkkasin joka tapauksessa. Kolmas kerta, meni kasalle, haisteli, maistoi väärää :(, mutta toi haistelemalla oman. Neljäs oli hieno, meni kasalle, haisteli ja haisteli, kunnes törmäs omaan, jonka toi. Olen vielä antanut palautteen heti suuhun ottamisesta, häivytellään sitä sitten myöhemmin. Haluan, että sen ei tarvi tuoda omaa epävarmana, ainakaan näin alussa.