Keskiviikkona agilityssa oli vähän vapaamuotoisemmat treenit. Näitäkin on hyvä olla välillä, sai vahvistettua vaikeita asioita. Sällin kanssa tehtiin paljon erilaisia kiemuroita ja hirmu hienosti se meni, eikä rimojakaan pudonnut, vaikka se oli sellaista kiemuraa. Keppejä otettiin myös, loppupalkka odotti, mutta silti se tarvitsee mut siihen rinnalle. :( Kai se on vaan tyydyttävä, ettei se ala itsenäisesti niitä tekemään.

Madden kanssa vähän helpotettua versiota ja sekin meni oikein nätisti. Aalle se meinaa kyllä edelleen karata. Kepeillä otin paljon toistoja niin, ettei ollut namia kädessä ja vasta lopussa kaivoin taskusta namin. Kepithän on Maddelle ollu tosi vaikeat. Madden kanssa otettiin myös tokoa; seuraamisia, luoksetuloja ja kaukokäskyjä. Ne meni ihan ok.

Torstaina oltiin Jokelan koulun kentällä treenaamassa. Ensin paikallamakuu, jossa Madde jäi vähän levottomasti, kun otti viereiseltä leikkikentältä ihmisten hajun. Välissä kävin palkkaamassa ja loppuosa oli jo rauhallisempi ja tarkkaavaisempi. Seuraamisia otettiin jonkun verran. Alussa ok, mutta kun piti mennä yhtä ulkopuolista katsojaa kohti, menetti se kontaktin. Välillä se myös puski aika paljon, silloin oli just toista koiraa "kuritettu", taisi reagoida siihen. Pysähtymiset sillä on ihan hyvät, istumisessa ekalla kerralla autoin. Luoksetulo oli hyvä, vauhti oli todella kova ja eteenkin se tuli melko suoraan. Ihan kivat treenit, sellasta perussettiä. Sällin kanssa otettiin vain pk-ilmoittautuminen ja vähän seuraamisia.

Perjantaina otin iltapuhteiksi Madden kanssa tunnaria. Ja tulin lopputulokseen, että meidän tavoite tokossa on TK2... Se tuo sieltä ihan mitä vain, tuntuu, että kaikki muut kuin oma kelpaa. Sitten yritin tehdä piilottamalla omaa, se saattoi mennä ja ottaa kasasta vieraan. Jossain vaiheessa meni hermot ja sitten ei enää koirakaan tehnyt mitään. Sitten mentiin taas taaksepäin, oma kauempana kasasta, toi oman, vähän lähemmäksi, toi oman ja sitten vielä kaksi kasan takana. Vikalla kerralla se haisteli pitkään vieraita, mutta jatkoi etsimistä ja toi oman. Tuo olikin pieni ja ainoa valopilkku treeneissä.

Lauantaina oltiin hakuilemassa. Maddella 4 ukkoa, kolme valmista. Yksi ukko oli vieras. Kovan tuulen vuoksi toinen puoli oli huomattavasti helpompi. Ekasta ukosta se sai siis hajun jo ennen aloitusta. Tokalla ukolla se juos parikymmentä metriä, pysähtyi ja jatkoi etsimistä. Kolmas oli taas valmiina ja senkin Madde bongas tosi nopeasti tuulen vuoksi. Neljäs oli haamuna. Rullantuonnit ja näytöt oli kaikki hyviä. Vähän siinä oli puhetta, kun Madde ei ilmennä sitä tekemisen halua kovinkaan, että onko sillä oikeaa palkkaa. Sehän ei ole superahne, mutta se myös on niin neiti, että se syö namit nätisti, joten siitäkin voi tulla mielikuva, ettei se palkkaannu niistä. Vieraiden kanssa ei hirveästi leiki, joskus kyllä saattaa. Mä olen itse tullut siihen tulokseen, että eihän se niitä hommia tekis, jos se kokis, ettei se saa niistä palkkaa. Ehkä sitä odotetaan, että koira puhkuu, vinkuu ja riekkuu sitä intoaan. Madde vain on tuollainen hillitympi.

Sällillä myös 4 ukkoa, 3 valmiina. Ekana oli se vieras ukko, jota Sälli vähän vierasti. Teki hienon, suoran ja nopean piston ja otti rullan sekuntin mietinnän jälkeen otti rullan. Ja näytölle meni hyvin. Siellä ukolla huomasin, että Sälli reagoi vieraaseen ukkoon. Toinen ukko myös valmiina ja siitäkin hieno pisto ja näyttö. Kolmannella Sällillä meni pupu pöksyyn, lähti kovaa ja meni hajun mukaan, muttei uskaltanut ottaa rullaa. Lähetin uudestaan ja se haki rullan ja taas näyttö hyvä ja nopea. En vielä tuon takia heitä hanskoja tiskiin, palkan se sai vasta, kun se oli ylittänyt itsensä. Vika ukko oli haamu, ja siinäkin tosi nopea ja suora pisto ja upea näyttö.

Illalla vielä Madden kanssa tunnaria. Taas kasa ja piilotin sivuun. Toi väärän. Sen jälkeen toi oman. Toisen laitoin vähän lähemmaksi kasaa, toi väärän. Uudestaan ja toi oman. Omien tuonnista olen kehunut, että se saisi hyvän palautteen heti, ennen kuin se ehtii kokea epävarmuutta. Saas nähdä, onko tuota turha treenata...