Maddella alokasta plus vähän ylimääräistä, mutta paikallamakuu jäi, kun unohdin sen kokonaan ja ilmeisesti muutkin. Seuraaminen oli oikein mukavan tuntuista ja kuulemma näytti bortsu-seuraamiselta... Se nimittäin kyttää mun hanskaa. Ja sitähän on hyvä sitten riekuttaa sillä hanskalla, jotta saadaan se nyt sitten edistämään oikein kunnolla... Pysähdykset seis ja maahan ok, seisomisessa painui alas, kun menin lähelle, outoa. Muutama toisto, jotta pääsin palkkaamaan. Luoksetulon vauhti oli upea, jättäessä oli kuulemma levoton. Ekan kerran sillä oli käskytyksetkin. Eteentulo vähän vino, mutta vauhti oli niin hieno loppuun asti, etten alkanut korjaamaan. Hypyt ok, se vain meinaa varastaa sinne. Seisomisessa taas painui istumaan, kun menin lähemmäs. Outoa, kun me ei oikeastaan ikinä tehdä liikkeitä loppuun. Sitten tunnaria ja sillä ei ollut MITÄÄN hajua koko touhusta. Toi mitä sattuu, ei haistellut. Plääh. Lopulta pääsin sitä palkkaamaan, mutta onpa surkeaa. Vähän turhan kovasti sille sanoinkin, kun meni hermo. :( Lopussa vielä leikitin sitä, ei se kokonaan ainakaan vetänyt hernettä nenään.

Sälli on ollut nyt vähän vinkuvampi kuin esim. viime kesänä. Taitaapi johtua siitä, että nyt oon treenannut Maddea eka ja Sälli on kerännyt kierroksia autossa. Sillä otin seuraamista, jääviä, luoksetulot jalkojen välistä ja eteenmenon. Kaikki oli erittäin vauhdikkaita, seuraamisessa edistämistä, kuten aina. Luoksetulon vauhti oli sikakova, kun se tiesi, että saa juosta jalkojen välistä kiinni palloon.

Madden tunnarista jäi niin paska maku suuhun, että otettiin heti kotona uudestaan. Helmi laittoin kapulat sekaisin maahan ja mä vein itse oman vähän niiden vieraiden taakse. Madde meni hyvällä vauhdilla, haisteli pitkään vieraita ja jatkoi etsimistä ja kun törmäsi omaan, toi sen tosi hienosti. Huh, pelastus.

Illalla oltiin vielä Wiltsun treenien ajan kävelyllä koirien kanssa. Mikään ei ole raivostuttavampaa kuin olla kahden maalaiskoiran kanssa kaupunkikävelyllä. Mä olin ihan hiessä lopulta siitä komentamisesta ja kiskomisesta. Onneks kotona ei tarvi pitää hihnoja.