Jake nauroi tuossa, että Madde on kuin huippumalli, laiha ja luinen. Se on nimittäin taas pudottanut turkkinsa. Siitä sitten juttu jatkui, että Sälli on sitten varmaan se unelmien poikamies... :oD

Huippumalli ja poikamies oli lauantaina hakutreeneissä. Oikein onnistuneet treenit molemmilta. Maddelle näytettiin, kun ukot meni metsään ja sit käytiin kävelyllä. Molemmille puolille hienot, suorat ja syvät pistot ja rullankin se nappaa nopeasti suuhunsa. Toinen ukko oli varsin tyytyväinen, että kyseessä on pieni koira, kun Madde tuli rinnettä alas ja ukon selkäkautta hakemaan rullan, olis kuulemma isompi koira rikkonut ukon selän. Kolmas ukko taisi olla valmiina, taas hieno suora pisto, jonkin aikaa etsi, mutta löysi onneksi. 4 oli haamuna, johon Madde taas reagoi -hohhoijaa- kun yritin näyttää ukkoa. Kyllä se sen heti huomasi, mutta ei halunnut katsoa sinne. Aika outoa. Kun sen lähetin, lähti se täysiä etsimään ukkoa. Viides taas valmiina, eikä siinäkään mitään ongelmaa. Kuudes ukko oli peräänlähtönä, mitä ei olla tehty ikinä, siinä se oli hetken miettinyt rullan kanssa, mutta teki itse päätöksen ja toi sen mulle. Kaikki näytöt oli mielettömän hienoja, isomahainen ohjaaja ei vain ole kovin ketterä perässä... Koko treenin Maddella oli sikahyvä fiilis, se oli jotenkin varman oloinen. Aina keskilinjalle palattaessa, kun sanoin, että haetaan lisää ukkoja, nosti se pään pystyyn ja sen ryhti koheni ja oli ihan fiiliksissä lähdössä etsimään ukkoja. Pidin sitä vielä hihnassa, en viitsi nyt sen intoa pilata kovilla käskyillä, kun se on sen verran kuitenkin nöyrä.

Sällille näytettiin myös, kun ukot meni metsään. Hienosti sekin lähti, täysiä ja rutina kuului, missä se meni... Rullan kansssa ei ongelmaa ja ukolla se odottaa häntä heiluen, milloin saa namia. Tässä treenissä oli bonuksena lelut joka ukolla. Jos saisi sitä maalimiesmotivaatiota vähän nostettua. Näytöt sillä on niin hurjia, että ihan hirvittää. Ekan näytön yritin pysyä perässä, mutta sen verran alkoi supistelemaan, että pakko oli päästää se menemään. Valmiissa ukoissa ei ollut ongelmaa, kerran se oli lähdössä ihan vinoon ja otin sen takaisin ja lähetin vielä selvemmin ohjaten. Silloin se lähti hyvin ja suoraan, mutta kun ukko löytyi, olisi se sillä ekalla yrityksellä lähtenyt suoraan ukon luo...

Seuraavana päivänä oltiin kevään/kesän vikoissa agi-kisoissa. Madden kanssa saatiin eka nousunolla ykkösissä. Aika meni taas hilkulle, mutta sitä ei lasketa. ;) Sen kanssa on jotenkin niin helppoa mennä, mun vauhti on vaan nyt niin kömpelö ja Maddehan menee mun vauhtia, joten ei voi koiraa syyttää hitaudesta. Kolmas sija tuli kaupan päällisiksi. Sällin kanssa ei mennyt yhtä hyvin. Eka rata oli jotain kauheaa, että olin jo lajia lopettamassa. ;) Onneksi toinen rata oli paljon sujuvampi ja tuntuikin tosi hyvältä, siltäkin kyllä hylly, mutta kiva sellainen. Ehkei me kuitenkaan lopeteta. Nyt on ainakin tiedossa, mitä treenataan kesä.

Madden kanssa ollaan tokoiltu ensin Jokelassa ja sitten Purolassa. Paikallamakuut molemmissa hyvät, jopa Purolan lätäkössä. Jokelassa ekassa setissä sillä oli tosi hyvä fiilis ja oli  mukavan tuntuinen, mutta toinen setti oli vähän sellaista haihattelua. Kyllähän se tekee, mutta ei niin intensiivisesti kuin haluaisin. Purolassa todella vetinen kenttä aiheutti harmaita hiuksia, kun ei huippumalli olisi laittanut takapuoltaan maahan. Muuten kyllä oli oikein mainio, vaikka juostiin viime tipassa kentälle, koira säntäili, vinkui ja haukkui ja siitä heti paikallamakuuseen. Kummasti se vaan rauhoittui heti, kun oli jotain tehtävää. Vieraat koirat eivät ole sille ongelma, hyvin sitä pystyi koko ajan vapaana pitämään. Otettiin siinä odotellessa seuraamisia juosten ja kävellen, eteentuloja ja kaukokäskyjä. Nyt pitää vain toivoa, ettei meidän tokokokeet ole lätäkköpellossa... Madde on nimittäin ilmoitettu 12.5., 18.5. ja 24.5. tokoihin. Siirrytään yhdellä ykkösellä avoimeen, joten saas nähdä, päästäänkö vielä noissa kisoissa sinne.