Seuramme oli järjestämässä näyttelyä ja olen näyttelytoimikunnassa, siksi viime aikojen treenit on ollut aika vähissä. :( Mutta se on nyt ohi, vielä viimeisiä pöytäkirjoja yms. pitää hoitaa.

Madden kanssa ollaan vähän tokoiltu. Paikallaistuminen oli muuten ok, mutta kun lähestyin sitä, niin se painui maihin. :( Tätä ollaan otettu sitten muutamia kertoja, että se taas muistaisi, että istumassakin voi olla. Seuraaminen oli ihan ok, mutta liikkeestä istuminen tökki. Eihän sitä olla nyt otettukaan, joten sitäkin ollaan vähän muisteltu aina kun on jaksettu vähän treenata. Ruutu on ihan alkutekijöissä, siinä ei muutosta. Tunnarin uskalsin ottaa pitkästä, pitkästä aikaa kentällä. Eka meni vähän pieleen, kun se meni kapuloille ja kiersi vähän, mutta jäi seisomaan oman päälle. Oli ottamassa väärää, taisi ottaakin, kielsin ja otin uusiksi. Sitten oli jo ihan ok, kehuin tuonnista. Voittajan luoksetuloa otin myös, kerran jopa ihan liikkeenä. Seisomisen otin käskyllä ja pysähtyi tosi nätisti, maahanmenossakaan ei ollut ongelmaa. Paljon olis kyllä treenattavaa, jos voittajaan joskus mielisi.

Madde maalaiskoira kävi myös kaupunkikävelyllä Helsingin keskustassa, kun Wiltsulla oli turnaus. Eipä sitä uskoisi maalaiskoiraksi, siellä se meni kuin kala vedessä. Kyllä tuollainen koira on helppo.

Hakuilemaan päästiin taas pitkästä aikaa. Sälli pääsi varsinaiseen treeniin. Ohjelmassa oli kiintorullan opetus. Hyvinhän se meni, kun on hyvä porukka auttamassa. Ekan ukon se näki, kun meni metsään ja kun ukolla oli käsi alhaalla, kyyristyi se käteen ja siitä sai ohjattua rullan suuhun. Ei kuulemma tarvinnut edes rullaan koskea. Eikä vieras maalimieskään häirinnyt Sälliä, se on aina helpotus. Seuraavat ukot olivat valmiina ja edelleen Sälli hienosti otti kiintorullaa, kun sitä vaan hieman avusti. Viimeisellä ukolla Sälli otti itse omatoimisesti rullan suuhun ilman minkään sortin avustamista. Jee! Varsin onnistunut treeni siis.

Maddella otettiin muutama kiintorullatreeni ihan lopussa ja se ei mennyt ihan niin putkeen kuin Sällillä. Eka oli ok, vähän enemmän piti auttaa, mutta hienosti meni kuitenkin, samoin toinen. Kolmannella se oli ottanut rullan ihan hyvin suuhun, mutta oli pudottanut matkalla sen. :( Uudella lähetyksellä se oli menossa näytölle, ei ottanut sitten rullaa niin hyvin suuhun, mutta toi kuitenkin. Neljäs oli sitten ihan hyvä suoritus, siihen oli hyvä päättää. Tuo kolmas oli vieras maalimies, eikä kovin kokenut, joten saattoi vähän vaikuttaa Maddeen. Mutta jatketaan harjoituksia!