Ekan kerran kausikortin vuoroilla eli siis koirakylpylän hallilla agilitya. On muuten roudaamista, kun itsekseen rataa tekee... Ei ollut mikään mahdoton rata, mutta ihan ongelmitta ei selvitty, kummankaan kanssa.

Sälli aloitti ja ekaksi ongelmaksi koitui okseri, joka oli täyskorkea ja leveä ja siitä oli tiukka käännös. Arvasinkin, että rimat lentää. Parilla toistolla päästiin jatkamaan ja parin esteen jälkeen lisää ongelmia. Pussin jälkeen piti kiertää muuri takaa. Ekaksi se säntäs suoraan, eikä siis malttanut kuunnella kierrä käskyä. Sitten huomasin, että se ottaa tukea esteestä. :( Eli sitä jankattiin ja jankattiin. Lopulta päästiin eteenpäin, jossa hyppykiemurat meni hyvin, mutta keppikulma tuotti vaikeuksia. Noita keppejä meidän erityisesti pitääkin treenata. Lopussa otin pelkkiä keppejä helpommilla lähetyksillä ja koitin vähän mennä itse kovempaa ja hyvin Sälli sen kesti. Nyt siis pitää vähitellen edetä tuossa, josko vihdoinkin päästäisi tuossa eteenpäin. Nyt tuntuu, että junnataan paikoillaan. No, toivotaan, että talven aikana kehityttäis.

Madden kanssa sama rata. Se tuli TAAS ekan riman ali. :( Lopulta laitoin toisen riman, niin pystyin ottaa sen kauempaa vastaan. Okseriin sekin koski, joten siinä pari toistoa. Madde teki myös muurilla saman kuin Sälli eli otti tukea. Sitäkin jankattiin... Hyppysysteemit meni hyvin ja kepitkin meni hieman auttaen hyvin. Madden kanssa talven tavoite onkin, että oppisi pujottelemaan ilman apua. Hyvin se aloitti oikeasta välistä (tsäkää?), mutta ei kääntynyt heti eli meni yhden välin ohi. Muuten sen kanssa meni oikein kivasti, kovin estehakuinen se ei ollut, vaikka olikin yli-innokas alussa. Ehkä se johtuu siitä, että vähän jouduin komentamaan alkuesteellä ja muurilla, niin kysyi sitten kaikesta erikseen lupaa. Milloinkohan sitä oppisi olemaan hermostumatta..?

Madden kanssa vielä illalla tokoa. Otin vain ruutua, idaria, ohjattua, merkkiä ja tunnaria. Se ruudun paikka on vaikeata meille. Yritän ja yritän, mutta ei oikein tulosta tule. :( Mutta en vielä luovuta. ;) Toistoja monta, joten palkkaa sieltä sai. Ei se kyllä vielä yhtään ymmärrä sitä ideaa. Ehkä joskus... Sitten merkkiä. Ensin taas ohjasin ja autoin, mutta lopulta taas odotin, että se tarjoaa oikeata paikkaa ja kyllähän se alkoi sieltä löytyä. Toistoja taas monia ja paljon myös palkkaa. Ohjattu on vaikea, vaikka näytinkin sille kapulaa. Kaksi kertaa tai enemmänkin se palloili ja tuli mun luo, mutta sitten piiloblondin päässä välähti ja saatiin muutama hyvä toisto ja viimeinen oli mahtava ja siihen oli hyvä lopettaa. Lopussa vielä tunnari, jossa vein kapulan. Madde lähti hyvin, meni oman ohi ja kääntyi katsomaan mua. Pyysin sen pois, koska seuraavaksi se olis ottanut vaan jonkun. Toisella kerralla jouduin antamaan lähtöön käsiavun, mutta meni haistelemaan hyvin, meni kyllä taas oman ohi, mutta palasi ja toi hyvin. Tokalla kerralla se meni haistelemaan ja oli menossa oman ohi, peruutti ja toi oman. Toi sen verran varmasti, että odotin kehun kanssa loppuun saakka. Siihen olikin hyvä lopettaa. Oikein mukava treeni, paljon uutta ja ihmeellistä. Madde oli kyllä vähän outo, haisteli maata paljon ja pissaskin kerran "väliajalla". Ei kai se vielä juoksuja tee...