Onnistuttiin pitämään salassa meidän näyttelyyn meno. ;) Kasvattajankaan ei tarvinnut jännittää. Lipposen Pian kanssa suunnistettiin aamutuimaan kohti Tampesteria. Olin siinä kunnossa, ettei ruoka tai juoma maistunut... Viime viikonloppuna meni hyvin, mutta nyt oli miestuomari, belgialainen Salvatore Giannone. Sälli oli aika rentona, meni ihmisten luo silitettäväksi, varsinkin, jos niillä oli narttu. Voihan pojat! ;) Mun viereen tuli joku ulkolainen mies, joka katseli Sälliä ja Sälli meni sen luo silitettäväksi. Siinä vaiheessa mä vähän rentouduin, kun ei mies näyttänyt aiheuttavan ongelmaa. Muutenkin se oli menossa viereisten ihmisten syliin.

Vihdoinkin tuli meidän vuoro. Nakkipala kädessä seisotin sitä ja mentiin sitten tutkittavaksi. Laitoin taas namin eteen ja pidin pannasta kiinni ja kättä mahan alla. Tuomari vinkkas (ei ilm. osannut englantia), että tulee katsomaan hampaat. Siinä se sitten tutki suuta ja ilmeisesti laski tarkkaankin hampaita, sen verran kauan kesti. Loput kropasta se kävi huomattavasti nopeammin läpi. Sällillä ei ollut sellaista mulkaisuilmettä nyt juuri lainkaan, ehkä se alkaa jo tottua ronkintaan. Tänään se ei juossut niin hyvin kuin mätsäreissä. Saattoi johtua siitä, että jätin repun kehän reunalle ja aina sillä suoralla meinas koira kaahata repulle. Muuten kyllä juos ihan nätisti. Silmät mulla meinas pudota päästä, kun kehäsihteeri(tms) antoi meille vaaleanpunaisen nauhan. Uskomatonta! Me kun lähdettiin hakemaan sitä sinistä...

"Hyvän tyyppinen. Hyvät rungon mittasuhteet. Hyvärakenteinen kokonaisuus. Kantaa korviaan luonnostaan hyvin. Erinomaiset etu- ja takakulmaukset. Pitkähköt raajat, heikohko välikämmen. Meloo edestä. Yhdensuuntaiset liikkeet"

Just kun olin palkannut ja riehaanuttanut Sällin, kutsuttiin kaikki EH/ERI avourokset takas kehään. Pia siinä vinkkas, et takas kehään. Tuomari pisti taas meidät juoksemaan. Muutenkin se juoksutti koiria paljon. Sijoituttiin sitten kolmanneksi. Siitä sitten soittelemaan ja tekstailemaan, et Sälli on nyt oikeasti TVA. Kunnes taas äkkilähtö kehään (Sälli oli nahkahihnassa ja juttelin siinä muiden kanssa..), vielä oli paras uros-arvostelu. Siinä ei enää edetty.

Mut oikeasti olin tosi iloinen, en ois uskonut, et kolmen viikon treenillä saa koiran tuohonkin kuosiin. Nyt saa sitten lähettää valiohakemuksen kennelliittoon, melkein 6 kk kolmannen evl-ykkösen jälkeen. Nyt kun tuota näyttelytouhua on treenattu, niin varmaan täytyis yrittää saada se muotovalioksi, saas nähdä.