Maddella oli ukko valmiina metsässä ja sieltä huudeltiin sitä. Ukko meni maastokuvioviitan alle piiloon. Madde juos mäkeä ylös, seisahtui, että missäs se olikaan. Sitten jatkoi juoksua ympäriinsä ja lopulta juos ukon luokse. En tiedä, käyttikö miten paljon nenää vai "törmäsikö" se ukkoon. Kova into sillä sinne kuitenkin on. Toiselle puolelle taas huutava ukko. Nyt etsi tosi kauan, juoksenteli ympäriinsä eli ei se ainakaan suoraan mene siihen, missä ukko on viimeksi näkynyt. Mutta ei se kyllä selkeästi näytä siltä, että se nenäänsä käyttäisi. Ehkä sitten, kun tuostakin tulee tutumpaa, niin se hiffaa, että nenänkäyttö helpottaa elämää. Tuuliharjoitteluakaan kun ei oikein voi tehdä tyynellä säällä.

Sällin kanssa otettiin esineitä. 3 valmiina, kaksi se haki aika hyvin, mutta kolmas, pieni heijastinlenksu, oli takalaidalla ja se oli vaikea Sällille. Se sitten näytettiin ja silti senkin jälkeen se etsi tosi kauan. Sällihän on huono käyttämään silmiään, näyttäminen ei lopulta auta, kun ei se silmiään siellä käytä. Lopulta se kyllä sen esineen toi. Niiden kahden esineen jälkeen sen piti sitten myös kusaista siihen etureunaa. Grr! Kunnes tajusin, että olishan se ollut koiralle reilua kusettaa se ennen hommiin ryhtymistä...

Maddella yksi esineen tuonti. Pistin sille pk-valjaat päälle, eikä se voinut edes kävellä suoraan niillä... Ravisteli ja inhosi niitä sydämensä kyllyydestä. Tiedetään ainakin, mitä harjoitella. Esine ei meinannut millään löytyä, vaikka se selkeästi näytettiinkin. Tuula näytti sitä ja tuli takaisin, niin Madde oli vaan kiinnostunut Tuulasta, liekö vähän sekaisin hausta. Lopulta se sen esineen mulle toi, mutta ei se kyllä yhtään hiffannut asiaa.