Oltiin Madden kanssa viettämässä Järvenpää-päivää rantapuistossa ja kävelykadulla. Matka eteni hitaasti, koska metrin välein joku halusi silittää pentua. Tai sitten niitä silittäjiä kertyi samaan paikkaan koko ajan lisää.No, tuota vähän hainkin tuolla reissulla. Rotuarvauksia tuli aika paljon, 40% arveli sen olevan karhukoira, 40% luuli sitä lapinkoiraksi, loput kysyivät suoraan, että mikä siitä tulee isona. Niistä lopuista ne, jotka olivat kuulleet aussieista, kysyivät, että onko niitä tuonkin värisiä. :D Oikein kiva reissu, oli paljon ihmisiä, koiria, meteliä ja muutenkin torihälinää. Madde ei välittänyt melskeestä, oli vain iloinen, kun sitä huomioitiin oikein urakalla. Moni voi kritisoida, että noin pientä pentua viedään tuollaiseen paikkaan, mutta tiesin Madden, joten miksi varjella sitä sellaiselta, mikä ei sitä haittaa. Kun on yksi tuollainen, joka ei välitä vieraista ihmisistä, sitä ehkä haluaa sosiaalistaa vielä enemmän pentua, vaikka Madde ei välttämättä sitä hirveästi tarvi. Paljonhan se on kulkenut mukana tämän reilun 2 viikon aikana. Futistreeneissä, kerhossa lasten keskellä, synttäreillä, mummuloissa, valm.renkaan leirillä, tokokisoissa...

Sällin kanssa otettiin pikkutreeni tokoa omassa pihassa. Nyt kun tajusin, et kisat on viikon päästä... Ei se edelleenkään ole täysin hiljaa. :( Otettiin kaukoja, jotka menivät eka vähän heikosti. Tuli eteenpäin 10 cm ja Sällihän menee aina taaksepäin... Otettiin muutamia vaihtoja "oikein". Lopulta meni hyvin, vaikka Sällille pitäisi kyllä opettaa uusi maahanmenotyyli. Tunnaria otettiin yhdellä piilotetulla. Ensin pureskeli vähän. Seuraavaksi pistin taas suuhun kapulan ja otin noutoja, sitten kutsunoutoja, että kapula oli matkan varrella. Nyt toi jo hyvin. Sitten taas piilotettuna, oli alkamassa puremaan, käskin PIDÄ ja lopetti sen. En palkannut vaan uusiksi, jolloin oli tosi hieno. Kerran heitin tunnarin ja Sälli toi sen todella hienosti. Pitää siis aina muistuttaa, kuinka sitä pidettiinkään. Ruutua otin lähinnä pysäytystreeninä. Eri matkoilta, eri suunnilta ja aina käsky ja pallo lensi. Katsotaan, onko tuolla vaikutusta. Seuraamisia otettiin lähinnä askeleina sinne tänne. Yhden mokan tein, kun käskin maahan ja Sälli vingahti, niin sanoin EI, mitä en saisi IKINÄ sanoa! Lopulta Sälli mietti, että saako tässä mennä maahan. :( Otin monta maahanmenoa peräkkäin, jos vinkas, niin en palkannut, vaan otin uusiksi, jolloin oli ihme kyllä oikein. Eli palkatta jättäminen näyttäisi auttavan. Sitten vielä ohjattua niin, että ruutu oli mun ja merkin välissä metrin päässä linjasta. Vasemman haki tosi hienosti, mutta oikealla lähti käymään ruudussa ja muutenkin humppaamaan. Annoin sen humpata, joten se bingas itsensä takas merkille ja nyt kun ohjasin sen oikealle, haki oman. Toistona ok. Tosi paljon pitäisi ottaa noita häiriömerkkijuttuja. Voi myös olla, että Sälli tietää, että ohjatussa otetaan vain yksi kapula, jolloin sen yhden kerran jälkeen otetaan jotain muuta. Sitten vielä puunkiertona pysähdyksiä. Nyt se näyttää vähän tajuavan, mitä se kierrä tarkoittaa. Mistä taas päästään siihen, etten jaksanutkaan opettaa Sällille sitä kapulan kiertoa. Se vain jäi. Se siitä pitkäjänteisestä treenaamisesta. ;) Lopuksi vielä idaria. Tässä sama ongelma, yhden kerran jälkeen Sälli oli sitä mieltä ettei enää oteta istumista, vaan jotain muuta. Tarjosi siis seisomista. GRR. No, toistoja, toistoja. Mun täytyy myös kiinnittää huomiota, miten sanon käskyt. Kaiken kaikkiaan taas ihan kiva treeni, vaikka kaikki ei mennytkään putkeen. Mun pitäisi keskittyä enemmän treenaamiseen, jolloin meidänkin suhde olisi vähän parempi. Jotenkin sitä niin helposti alkaa automaattisesti olettamaan, että nyt se osaa sitä ja tätä ja nyt se vaan pelleilee, kun se ei tee. Pitäisi vaan muistaa auttaa koiraa ja miettiä, mitä itse on tehnyt väärin. Yhdessähän me tätä tehdään. Yhteiset onnistumiset ja yhteiset epäonnistumiset.

Illalla otettiin vielä paikallaolot ennen ruokaa. Putkeen taas pitkästä aikaa. Oli jotenkin levoton molemmissa, Wiltsu meni siitä ohi edestakas, mutta istui muuten hyvin. Sälli oli säntäämässä ruokakipolle, kun sitä kehuin. Otettiin kuitenkin vielä makuu. 4min ja Wiltsu tuli sanomaan pari kertaa ISTU ennenkuin nostin Sällin ylös. Siitä sitten syömään. Pitäisi ottaa useammin noita putkeen, ettei tulis sitä säntäystä palkalle istumisen jälkeen. En sitten tiedä, huonontuisikohan istuminen, jos usein otetaan makuu perään?