Kerrankin voin sanoa, että jopas oli hyvät treenit! Sällin kanssa aloitettiin Purolassa. Tein kehän valmiiksi, ts. ruudun ja ohjatun. Ruutumerkit olivat turhan matalat sellaiseen ruohikkoon, mutta kokeiltiin silti. Sällin kanssa taas perinteiset höyrynpäästöt ensin. Siitä suoraan ruututreeniin. Merkiltä ensin palkka, oli muuten hieno! Siitä ruutuun. Meni sivusta pariin kertaan ja otin uusiksi. Olisihan se ruudussa ollut, mutta en halua siitä palkata. Kun sain sen menemään keskeltä, huomasin, että oikeanpuoleiset merkit oli nurmikon peitossa eli siis koira ei niitä nähnyt, ellei mennyt ihan vierestä. Onneksi Sälli ei ottanut hernettä nenään toistoista, vaan innokkaasti aina uudelleen yritti ja mikä ihme, niin huutamatta. Sen jälkeen luoksetulo. Ensin suora, jossa se "varasti", kun asettelin lelua takana jalkojen väliin ja avasin jo suuta kutsumaan, niin siinä hetkessä syöksähti Sälli. Ja tuli muuten täysiä jalkojen välistä. Onneksi se ei ole isompi... Toisella kerralla reilulla seeiis-käskyllä ja hyvä pysähdys, vaikka vauhti oli hurja. Siitä sitten seuraamisia, jotka on aika pahat nyt edistämisen takia. Nyt oli sentään perusasennot hyvät, mutta aivan liian edessä se on. Tuon edessä mä taidan olla voimaton. Nyt se ei kuitenkaan kyykännyt eli oli vähän rauhallisemmassa mielentilassa kuin lauantaina. Sitten ohjattuun. Helpotin taas, eikä keskikapulaa ollut. Otettiin suoraan merkiltä. Ja hienosti Sälli haki oikean, eikä tainnut edes vingahtaa. Toisen puolen näytin erikseen, koska sitä ei näkynyt ruohikon seasta lainkaan. Hienosti haki taas, meni oikeaan paikkaan ja nenällä etsi kapulan. Sitten tulikin ipo-ihmiset kentälle ja mä siirryin Kellokoskelle. Sielläkin nurmikko ajamatta, mutta ehkä ihan hyvä, kun ei tiedä millainen nurmi on sm-kisoissa.

Kelliksellä kävin taas rakentamassa kehän ja otin Madden ensin. Meillä oli oikein hauskaa. Ensin otettiin ruutua namialustalla. Muutama toisto ja hienosti säntäs. Siitä vähän seuraamista ja erikseen pysähdyksiä. Nyt seisominen on jo parempi. Otan sitä vähän luoksetulon seisaus-tyylillä. Eli palkkaan namilla taaksepäin ja pysäytän uudestaan. Kokeilin myös niin, että mä liikuin käskyhetkellä ja hyvin se pysähtyi. Hyppyä otettiin myös namialustalla, koska Madde ei meinaa lähteä mun vierestä, se on nimittäin tottunut, että juoksen sen vierellä hypyissä. Hienosti se meni ja meinasi varastaakin. Sitten ekaa kertaa hyppynoutoa, jos oikein muistan... Namilla pidän sen paikallaan ja hyppy-käskyn saatuaan se paineli hypyn kautta kapulaan kiinni ja toi sen oikein takaisin. Oikein mainio. Lopuksi vielä kaukokäskyjä. Eka avo-kaukkarit ja sitten läheltä istumasta seisomaan ja maasta seisomaan. Istu-seiso on jo aika hyvä läheltä, siirtää siis hienosti peräpäätä ja siitä istumaan menee hienosti taaksepäin. Maasta ylös autan vielä kädellä ja meni se jo hienosti pienemmälläkin avulla. Loppupalkan jälkeen autoon.

Sällin kanssa vielä seuraamista hihnassa. Ei oo hyvä, ei. Mutta muuten taas oikein hyvä fiilis. Ruutuun vein sen nähden palkan, oli taas merkit melkein piilossa. Kiitolaukalla se sinne paineli, hyvä. Nyt en ottanut pysäytystä lainkaan. Sitten pitkästä aikaa metallihyppy, se hyvä. Palautusasentokin on hyvä, kun on riittävän lähellä estettä... Viimeisenä ohjattu, taas helpotetusti. Mutta toi hienosti oikean, eikä vingahtanut. Tuon jälkeen lopetettiin, leikin ja päivän ruoan jälkeen.