Niin se vaan täytyy "nöyrtyä" ja palata Sällin kanssa ohjatussa alkeisiin, siis keskikapula kokonaan pois. Oltiin tänään Riksussa ottamassa agia ja siinä samalla vähän tokoakin. Mutta ei ois kannattanut, koska mulla meni pitkästä aikaa hermot! Ensimmäinen merkki oli loistava! Mutta siitä eteenpäin, huoh. Sälli on nyt sitten ottanut tavaksi mennä keskikapulalle. No, nyt oli korkeampi heinikko ja kapulaa ei näkynyt, mutta kuitenkin. No, enemmän ja vähemmän huutoa ja tarttumista ja sehän oli siinä. Sällin kunniaksi voi sanoa, että koira kuitenkin jatkoi tekemistä mun kanssa, vaikka jos se olis fiksu ollut, se olis häippässy. Saatiin kuitenkin onnistumisia, mutta vasta kotona päätin ottaa keskikapulan pois. Muutamia toistoja taas väärin nimittäin kotona, niin pakkohan se vaan on opettaa liike uudestaan. Nyt kun vielä vähän levittäisi kapuloita, niin se oppisi ensin hakea reunastapäin, eikä heti bongaisi keskimmäistä. Nytkin se oli menossa keskelle ensin, mutta kun siellä ei mitään ollut, se meni oikealle kapulalle. Ja siinä taas toistoja. Ongelmaksi mun hermostumisen takia tuli myös ulvahtaminen merkiltä liikkeelle lähtiessä. Mutta sitä korjaillaan myöhemmin, sitten kun koira osaa liikkeen.

Agissa otettiin rengasta vaikeista kulmista ja takaa kiertäen. Meni tosi hienosti. Kerran kun hyppäsi renkaan sivusuunnassa, meinasi kompastua renkaan tukijalkoihin. Sen jälkeen sitten kerran tuli sivusta. Kielto ja muutama toisto onnistuen. Kerran sain myös vedättämällä sen tulemaan ali. Jätin sen siis pitkälle ja itse menin 10 metriä renkaan taakse ja lähdin käskyn aikaan juoksemaan. Tuli ali täydellä vauhdilla. Taas kielto ja uusiksi, mikä meni hyvin. Pakko sille vaan on opettaa, että vedättämälläkin pitää pysyä rimat ylhäällä ja muutenkin toimia normaalisti. Sitten vielä namikontaktit, mitkä ok kovan käskyn vuoksi... Loppupalkaksi Sälli pääsi puroon uimaan.

Madden kanssa pari kertaa rengasta, nyt meni myös läheltä lähettäen. Kontaktit myös sillä. Aan meinasi roiskaista ensin, mitä ei ole ikinä tehnyt. Muut meni tosi hyvin. Madden kanssa myös pieniä max. 2m pätkiä seuraamista, avo-kaukot ja luoksetulo. Ai niin ja nouto, mikä on hieno, palautusasennossa autoin.

Maddella otettiin myös pari rullantuontia, nyt niin että rulla oli Helmin kädessä. Ensin ei millään meinannut hiffata, että se piti ottaa Helmiltä, mutta kun kerran otti, niin teki pari loistavaa rullantuontia.

Kotona heitin pitkästä aikaa lelua jokeen koirille. Madde ei ensin lähtenyt uimaan, haukkui vaan rannalla. Kerran pidin Sälliä kiinni ja heitin Maddelle. Meinas mennä, mutta sit alkoi taas haukkua, jos se vaikka sillai tulis rantaan. Kun sitten päästin Sällin säntäämään jokeen, lähti Maddekin perään. Toisella kertaa se lähti ihan itse, hetken mietittyään.

Hyvää Jussia kaikille blogia seuraaville!