Viime viikolla oltiin Madden kanssa hakumetsässä. Kaikki ei mennyt ihan niin kuin pitäisi, mutta saatiin  kuitenkin ihan hyviäkin suorituksia. Ensin pari rullantuontia näyttöineen ja ne meni oikein hyvin. Sitten radalle. Siellä tuli pari kertaa virheeksi se, että se haki rullan ja lähti tuomaan, mutta päättikin mennä  takaisin ukolle. Siellä se pari kertaa vinkui, kunnes otti rullan ja lähti tuomaan sitä. Näytöille sillä ei ollut kauhea kiire, enkä siten uskaltanut roikkua hihnassa kovinkaan kovaa. Se ei kuitenkaan saanut huonoista suorituksistaan palkkaa vaan palkka tuli oikeista suorituksista, joten en nyt ihan maani myynyt ollut. ;o)

Keskiviikkona taas agilityssa. Nyt meillä oli vieraileva kouluttaja. Ihan kivan kinkkistä rataa oli ja otettiin Sällin kanssa monia kohtia uudelleen hinkaten, niitä sekuntteja jne... Muutamissa kohdissa Sälli jopa yllätti, meni hienosti takakautta hypättäviä, irtosi tooosi pitkälle putkeen ja teki hienosti (auttaen kyllä) vaikeita keppikulmia. Jäi treenistä oikein hyvä fiilis. Kouluttaja kyseli Sällin ikää ja sitten harmitteli, että siitä olisi voinut tullakin jotain. Hui, onko se jo niin vanha, ettei etenemismahdollisuuksia ole?!

Madden kanssa taas mentiin sama rata, sekin menee omalla tavallaan tosi hienosti. Se ei tee virheitä, mutta ei se mikään tykkikään ole. Sen kanssa mun vaan pitää juosta niin kovaa, että siihenkin saataisiin vauhtia. Kepeillä se tarvi taas vähän enemmän apuja, mutta muuten meni oikein hyvin.

Tänään oltiin taas hakuilemassa. Ajatuksena mulla oli, että helpotetaan Madden treeniä, että saadaan sille niitä pohjia, joita ei olla ikinä pystytty tekemään, kun ollaan niin harvoin päästy treenaamaan. Eli siis se näki, kun ukot kävelivät metsään. Tässä siis haettiin suoraa etenemistä. Ja ukot olivat suht aukealla, jotta näkisin, että sillä on rulla suussa ja pääsisin kutsumaan sitä ajoissa, ettei se tulisi lähtöpaikalle ja siitä keskilinjaa mun luo. Ja sitten vielä näytöt tehtiin kutsumalla, jotta voisin pistää vähän liinaan vetoa. Ensimmäinen pisto oli hieno ja nyt mielestäni vähän paremmin sen lähetinkin. Nyt se toi itse sen hienosti "laatikolla" ennen kuin ehdin sitä kutsua. Taisi tulla vahingossa, koska muissa jouduin kyllä sitä kutsua, että tajusi kääntyä oikeaan paikkaan. Nyt se otti kaikilla 4 ukolla rullan hyvin suuhun, myös Tuulalla, joka on ollut yleensä vaikein. Vauhti sillä oli oikein hyvä ja näytötkin vahvistuivat silmin nähden ukkojen edetessä ja viimeinen oli ihan super. Viimeisen ukon jälkeen myös taisteltiin ensin hihnalla ja sitten se ihme kyllä alkoi taistelemaan myös lypsykumin kanssa. Tuosta leikkimisestä voisikin ottaa tavan aina viimeisellä ukolla. Tämmöisiä onnistumisia me tarvitaan nyt enemmän ja vähitellen vaikeutetaan.

Sälli tuli vielä lopuksi "makkararinkiin", vähän siis juoksentelemaan ja muut antoivat sille namia ja repivät lopussa rättiä.  Ehkä me aletaan senkin kanssa vähitellen tuota hakua alustamaan, jos sinne EK:seen joskus uskaltautuisi. Ja olishan se hauskaa saada alkujaan erittäin ihmisaralle koiralle HK1. ;o) Jos ei muuten, niin näyttämään, että on siitä ihmisiä etsimään. Sällistä kun piti tulla ekassa kodissaan pelastuskoira.