Maanantaina taas halleilemassa. Ilmoitin molemmat koirat ensi sunnuntain agi-kisoihin. Maddella 2 starttia ja Sällillä 1. Joten viime hetken paniikkitreenejä... Sällin kanssa pitää olla tarkkana, jos on putki ja kontaktieste päällekkäin, pitää ohjata tosi tarkkaan ja loppuun asti. Kepit oli muuten hyvin, mutta vähänkin avoimet kulmat on jostain syystä nyt vaikeita, pitää aika vahvasti vastaisella kädellä sinne tyrkätä. Muuten kepitkin menivät hyvin, pitkästä aikaa tein lopussa puolenvaihtoakin. Kontaktit oli pääosin hyvät, pitää opettaa se kestämään mun taaksejäämistä, silloin se nimittäin jumittaa jo ylös. Eli varmaan täytyy sitä harjoitellessa käyttää namialustaa. Puomilla sillä on tosi hyvä vauhti alas asti. Pitää myös harjoitella, että juoksen sivusuunnassa vähän kauempana. Jäi oikein hyvä fiilis treenistä, pitää miettiä vielä, mitä haluan treenata ennen kisoja.

Madden kanssa ensin tokoa. Riekutellen taas vietiin lelu ruutuun, Madde kävi aika kuumana. Oon nyt ottanut aina merkiltä, pitää muistaa, että pitäisi se voittajan ykkönen hakea ensin... Hyvä vauhti sillä on ruutuun, saalis vaan kyllääntyy sillä vielä suht nopeasti. Välissä muutama merkki. Sillä ei ole motivaatiota kyllä mennä sinne. Kerran se meni hieman pysähdellen ja kaarrelle sinne. Kehuin kevyesti, mutten varsinaisesti palkannut. Otin vaan takaisin ja lähetin uudestaan. Ja kappas, se lähtikin hyvin ja pysähtyi käskystä. Sillä usein toimiikin tuo palkkaamattomuus, yrittää enemmän, kun ei hyväksy hidasta ja huonoa. Kaukoissa meni jonkun verran taaksepäin, kun otin kisaetäisyydeltä. Taisi olla i-m missä meni taaksepäin. Ohjatussa oli taas vähän ongelmaa, mutta lopulta sai ihan hyvistä suorituksista palkan. Oon nyt tehnyt siinä mielessä vaikeita treenejä, että teen ohjatun ja ruudun valmiiksi eli kun koira lähtee ruutuun, näkee se oikealla ohjatun merkkejä ja kapuloita ja taas ohjatussa on ruutu takana. Periaatteena siis se, että jos se oppisi kerralla jo vähän vaikeampana ne. Katsotaan, onko mitään hyötyä... Agipätkä sillä meni oikein hyvin ja kepitkin hienosti. Sen kanssa olis hyvinkin mahdollista saada nolla, jos vain jaksan ohjata huolella.

Keskiviikkona molemmille helpot agitreenit tulevien kisojen vuoksi. Sällin kanssa on aina aluksi vähän epätoivoista, kun se käy niin kuumana. Tasoittuu kyllä vähän aikaa riehuttuaan. On siinäkin 7-vuotias, veteraani-ikäinen. ;) Käytiin myös Hansun kuvattavana, innolla odotetaan kuvia. Kiitos taas Hansulle!

Perjantaina käytiin silmäpeilauksessa Jerker Mårtensonilla. Molemmilla terveet silmät, ei mitään merkintöjä. Maddelta katsottiin samalla polvet, jotka oli 0/0. Lisäksi Madde rokotettiin, kun maaliskuussa menee vanhaksi ja jos niitä pentusia olisi tulossa. Eilen jo luulin, että juoksu alkoi, mutta jotain muuta punertavaa oli löydös, koska vähän väliä ronkin sitä, eikä merkkiäkään näy. Nyt vaan tarkkailen ja paljon, jos mitään ei näy, mennään kyllä sunnuntain kisoihin. Juoksujenhan nimittäin pitäisi alkaa vasta kuukauden päästä...