Tänään oltiin Espoossa Aussieiden Open Show:ssa. Lähtökohta oli se, että Sällin olin saksinut fiskarsseilla aika reilusti ennen agi-kisoja ja Madde on tekemässä juoksua ja siten on tiputtanut kaiken karvan...

Manne sijoittui ensin Tuulan kanssa pennuissa neljänneksi. Hyvä Manne! Sitten päästiinkin kaljun Madden kanssa kehään, siis mustien narttujen kehään. Siinä odotellessa naurettiin Maddea, kun se on NIIN ruma nakuna. Meidän edessä oli vielä sellainen paksussa turkissa oleva koira. Huoh. Madde oli vähän hektisellä tuulella, juoksu oli vähän hypähtelevää, mutta nätisti se seisoi. Jatkoon päässseet kulutettiin numeroiden mukaan ja kun tuli tutun kuuloinen numero, piti oikein tarkistaa omasta lapusta, että ollaanko nakuilijan kanssa oikeasti päästy 8 parhaan joukkoon (18sta). :oD Vielä suurempi ihmetys ja naurun aihe oli, kun Madde valittiin viidenneksi. Hauskaa ja aika ihme, ettei jenkkituomari ihannoinut paksua turkkia.

Sällin kanssa sitten punaisten urosten kehään. Sällin kanssa on vähän eri mielellä liikenteessä, kun se ei välitä ronkkimisista. Viimeksi siihen on joku yrittänyt koskea mh:ssa, kun se kertoi testin vetäjälle, ettei kannata tuon tarkemmin tutkia... Siinähän siis koira on vapaalla, ilman minkäänlaista käskyä. No nyt oli eri tilanne, enkä nyt oikeastaan jännittänyt, koska tiedän, että jos Sälli on jonkun oppinut, niin se ei ole sille ongelma jatkossakaan. Eli ronkkimiset meni hyvin, korvia vedettiin silmien eteen, hampaita ronkittiin jne.  Juoksut se menee ihan hyvin, mutta kontaktissa, mikä vähän vääristää liikkeitä. Ja Sällillekin seisominen paikallaan on piece of cake. Sälli ei sijoittunut eteenpäin.

Olinpa vielä "handlaamassa" jälkeläisryhmässä Lorin yhtä pentua, oisko ollut Vega? Harva pää mulla. Oli oikein ihana tyttö, piti muhun kontaktia koko ajan, vaikkei ollut mua koskaan ennen nähnyt. Jotkut koirat vaan on niin ihanan sopeutuvaisia ja helppoja.

Madde oli sillä aikaa Pipsan kanssa ja kärsimättömyyttään kimitti aina aika ajoin... Se on muutenkin ollut nyt juoksua tehdessään aika yliaktiivinen ja hirmu kärsimätön. Kuitenkin kun tuolla vähän treenattiin, otettiin paikalla istumisia ja makaamisia ryhmässä, niin silloin se keskittyy. Hienosti se istui, vaikka ekaa kertaa menin piiloon. Kerran kun toista koiraa toruttiin ja mä olin jo menossa Maddea palkkaamaan, se painui alas. Makuulla olin myös piilossa, kunnes tajusin, ettei sillä tosiaan kovin paljon ole noita tehty, eikä ollenkaan häiriössä tai muiden koirien läsnäollessa. Seisominen liikkeestä sillä oli hyvä, istuminen vähän takkusi ja maahanmeno oli ihan ok.

Männäviikolla oltiin myös Tuulan kanssa tokoilemassa ja agilityssa. Tokossa ei tehty mitään virallista. Sällin kanssa seuraamisia aika paljon ja ne oli hyviä. Kyllähän se edistää, mutta se pitää koko ajan hyvää kontaktia ja se on se mitä mä haluan. Idarin asennot oikeat. Luoksetulossa oli seisominen vähän hidas ja ruudun Sälli oli unohtanut... Ohjattua otettiin helpotetusti, kapulat lähellä. Tarkoitus tälle treenille oli se, että sen piti katsoa ohjaavaa kättä, eikä mun katseen suuntaa. Sen jälkeen Madden kanssa alo- ja avo-liikkeitä ja Saken seurana paikalla istuminen ja makaaminen.

Madden kanssa otettiin vielä ilmaisuja eli siis rullan tuonteja. Lähimetsässä otettiin muutama toisto, kun se ei millään meinaa hiffata lähteä se rulla suussa ukolta. Kun sen kutsumalla sai tuomaan sen, oli näyttö tosi hyvä. Lopulta saatiin täydellinen suoritus ja siihen oli hyvä päättää. Sällin kanssa käytiin ajamassa lyhyt ja mutkainen jälki. Mietin vähän miten se jaksaa, kun oli aika poikki tokon jälkeen. Jana meni pelleilyksi. Ensin takajälki, eikä se kääntynyt itse. ois varmaan jossain vaiheessa kääntynyt, mutta kun se jäi puuhun kiinni... Uusi lähetys, joka oli hyvä. Se meni ekan kepin vierestä n. metrin päästä, eikä sitten nostanut sitä. Siitä teki hyvän terävän kulman ja nosti pitkän haistelun jälkeen kepin. Ei meinannut millään löytää, olisko märkä sammalmetsä peittänyt vähän hajua, en tiedä. Siitä taas teki kulman hyvin ja toi kepin, nyt löysi nopeammin. Sen jälkeen meni taas yhden kepin ohi, se oli sellaisessa saniaispöheikössä. Siitä kuitenkin jäljesti hyvin ja teki kulmassa tarkastuskiepin ja jatkoi matkaa. Löysi onneksi viimeisen kepin,jotta saatiin jälki päätettyä. Tällä kertaa siis huonot kepit, mutta kulmat meni aiempaa paremmin.

Agilityssa normaalia settiä, puomi ja putki vierekkäin ja ekalla Sälli meni putkeen, vaikka nami oli puomin alhaalla. Päätin nyt ottaa OTA-käskyn puomille, ettei se ala hyppäämään alkua. Jos se tuon oppisi hyvin, ei mun tarvis niin mennä ohjaamaan sitä puomille. Siitä hyppyhässäkkä, mikä hetken mietinnän jälkeen meni hyvin. Kepeille kokeiltiin aika kovalla vauhdilla ja Sälli ei kääntynyt oikean välin jälkeen riittävästi, että olis mahtunut seuraavaan väliin. Eli sitä täytyy hiljentää vielä vähän. Nytkin se teki aika hienosti kepit, vaikka lähetin sen "väärältä" puolelta, eikä se tarvii enää apua vaikeamman puolen suorittamisessa. Madden kanssa ei ehditty treenata, kun vasta alkeisryhmän jälkeen vähän. Se meni todella hienosti kepit, siis auttaen kädellä, mutta nopeasti. Sehän on ollut kepeillä vähän laiska.

Sällille myös joku päivä ammuttiin niin, että vein sen makuuseen ja otin peilin mukaan. Wiltsu ampui ja Sälli ei silmäänsä räpäyttänyt. Kuolahan sillä alkaa valumaan, kun yhdistää tuon ruokaan. Annoin sen maata aika kauan, kunnes palkkasin. Sitten seuraamisessa sama, eikä seuraminen muuttunut ollenkaan. Palkkasin kyllä sitä välissä, mutta tehtiin melekin kaikki tottisliikkeet. Vielä Sällille pitäisi saada häiriötottis, että joku tekisi liikkeet paikallaolon aikaan. Ehkä sitten voisi ilmoittaa sen kokeeseen.